1. kesäkuuta 2012

Kirjamaniaa

Huhtikuussa lainasin kirjastosta kerralla kolme kirjaa. Ensinnäkin Seppo Turusen kirjan Lemmikkielämää, jonka olen halunnut lukea jo pitkään. Kirjassa kritisoidaan lemmikkieläinten pitämistä.

Kun luin viime vuonna (?) Tess Gerritsenin kirjan Luutarha kiinnostuin entisaikojen lääketieteestä. Ja siksi mukaani lähti Lemmikkielämän kanssa kirja Antiikin lääketieteen perintö. Sekä Kirsikoita kihtiin. Kirjassa kerrotaan mm. että "kokojyvä pitää elossa". Ilmankos olenkin jo zombie. Mielenkiintoinen tutkimus sekin jonka mukaan kylmäjalkaiset nukahtavat hitaammin kuin lämminjalkaiset.

Kuukausiin en ollut saanut kirjastosta yhtäkään varaamaani kirjaa. Kuten arvasin heti lainattuani nuo edelliset kolme ei-varattua sain sitten kolme varattua kirjaa kerralla: Vitsaus-trilogian viimeisen osan Yö ikuinen, jonka luin kolmessa päivässä jotta sain vietyä kirjan äkkiä äidille. Stephen Kingin The wind through the keyhole, joka on Musta torni-sarjan uusin osa ja josta jo kirjoitinkin. Sekä kirja Syö, liiku ja rentoudu hormonityyppisi mukaan. Jos olisin lääkäri erikoistuisin endokrinologiaan. Nykyään kaikki hormonijutut kiinnostavat minua älyttömästi.

Ehkä jotenkin aiheeseen liittyen: Olen lukenut keltarauhashormonista endometrioosin hoidossa. Keltarauhashormoni auttaa tutkitustikin endometrioosikipuihin ja jopa pienentää endopesäkkeitä. Monella endometrioosia sairastavalla on samalla myös kilpirauhasongelmia, nämä ovat yhteydessä toisiinsa koska estrogeeni on suuressa roolissa molemmissa. Ja keltarauhashormoni auttaa molempiin. Kun keltarauhashormonia on liian vähän estrogeeni pääsee hillumaan vapaasti ja siitä ei hyvä seuraa?

Tällä hetkellä on työn alla uusin True Blood-kirja Deadlocked. Ja kirjastossa odottaa Ally Condien Tarkoitettu-kirjan jatko-osa Rajalla.. (joka on tullut kirjastoon jo päivää ennen julkaisupäivää?!)

Vähän kyllä pelottaa ehdinkö hakea sen aikarajan puitteissa. Ennen varattuja kirjoja säilytettiin 10 päivää, nyt vain viikko. Tarkoittaako se keskiviikosta tiistaihin vai keskiviikosta keskiviikkoon? Todella typerää ettei kirjasto ole kesäisin auki lauantaisin. Ja vielä typerämpää on se että ennen nettikirjastossa näki varatun kirjan viimeisen säilytyspäivän, mutta eipä enää.

Ei kommentteja: