4. kesäkuuta 2012

Stephen Kingin parhaat kirjat?

En itsekään pysy enää kärryillä siitä mistä kaikista Kingin kirjoista on tällä hetkellä tulossa leffoja tai minisarjoja. Vähän aikaa sitten ilmoitettiin että kirjasta Lohikäärmeen silmät ollaan tekemässä kenties minisarja. Hiukan aikaa siinä kesti ennen kuin tajusin että kyseessähän on tosiaan yksi ehdottomista suosikkikirjoistani Kingin tuotannossa.

Pienoisromaanista A Good Marriage on myös tekeillä elokuva. Tuohan oli kokoelmassa Full dark, no stars josta tykkäsin tosi paljon. Kingin kirjoja suomennetaan todella hitaasti. Kirja jossa tämäkin tarina on tuli luettua englanniksi jo tammikuussa 2011. Se ilmestyy näemmä suomeksi nimellä Pimeä yö, tähdetön taivas viimein elokuussa.

Rupesin sitten miettimään että mitkähän ne minun suosikkini ovatkaan Kingin kirjoista. Luulenpa että vanha suosikkilista olisi ollut kutakuinkin tämä:

Naisen raivo
Lohikäärmeen silmät
Kosketus
Pitkä marssi
Juokse tai kuole

Mutta nyt sittenminhän on ilmestynyt ainakin kaksi ihanaa... Kuvun alla ja 11/22/63. Milloinhan tuo jälkimmäinen ilmestyy suomeksi? Ja missä on se Kuvun alla-minisarja jonka piti tulla jo viime vuonna? Huok.



Ei kommentteja: