20. heinäkuuta 2010

Taas ostoksilla

Tieto lisää tuskaa. Ostin eilen Ölssöniltä lämpömittarin. Se paljasti että kämpän lämpötila oli 29,5 astetta. Paljonko lie ollut pahimpien helteiden aikaan.

Citypörssissä olisi jopa ollut shakkipeli kahdella eurolla ja pari kiinnostavaa kissa koriste-esinettä, mutta en silti ostanut mitään. Kävin Mustissa ja mirrissä sekä Lemmikkiasemalla katsomassa olisiko niissä haluamaani ruokakuppia, ei ollut joten Zooplussasta on tilattava. Noita kuppejahan minulla on yksi ennestäänkin käytössä ja kaksi muutakin olivat samanmallisia mutta eri kuva-aiheella. Mutta tuo kissat ja kuu-kuva on paras, aivan ihana. Onneksi se hajonnut oli huonompikuvainen.

Suomalaisesta kirjakaupasta mukaan lähti yllättäen alekirja Terve selkä, 8 euroa. Tuota kirjaa olin havitellut itselleni kirjastosta jo ajat sitten.

Ostin ensimmäisen kerran koskaan irtoteetä, Forsmanin vihreä tee + lime-sitruuna. Ei tuo pahaa ole mutta hiukan outo sivumaku siinä on. Irtoteen pakkaus ei vaikuta kovin käytännölliseltä. Pussia avatessa osa siitä irtosi ja tippui teen joukkoon. Ja oli muutenkin niin perkeleen vaikeeta.

Veljmiehessä jotkin samperin hipit tukkivat kokonaan toisen puolen kassasta ja kassahenkilö oli hätää kärsimässä kun piti ohjata kaikkien muiden ostokset aina vaan toiselle puolelle. Hipit olivat ostaneet pelkkää vihreää helvetisti eivätkä pitäneet mitään kiirettä ostostensa pakkaamisen kanssa. Ajattelin että ovat jotain olliposteja mutta puhuivatkin ulkomaan kieltä. Olisi tosiaan pitänyt valita toinen kassa.

Onnistuin eilen polttamaan itseni auringossa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Olisi kai pitänyt suosiolla laittaa aurinkorasvaa. Aika hyvin toimii näköjään 11 vuotta vanha rasva, kun se on minua aiemmin suojannut palamiselta. Minähän en koskaan tietenkään ota aurinkoa, palamiseen riittää ihan vaan kun kävelen keskustaan.

Nykyäänhän epäillään sitä että aurinkorasvat aiheuttavat syöpää enemmän kuin itse aurinko. Olenkin unohtanut kokeilla miten kookosöljy toimisi aurinkorasvana. Joku tosin väitti että sen suojakerroin olisi 3, eli ihan liian matala minulle. Eipä näköjään ainakaan minulla estä palamista kookosöljyn ja d-vitamiinin runsas syöminen.

Eilen mansikoiden joukosta löytyi elävä etana. Syötin sen Tapsalle.

Muutama yö sitten Olle oksensi kuusi kertaa. Ensin kolme ja pian toiset kolme. Yritin kovasti tarjota sille vettä mutta eipä kelvannut. Sen sijaan meni heti syömään kuivaruokaa. No eipähän oksentanut enää. En itse sitten ehtinyt nukkua yhtään ennen töitä. Olen miettinyt pitäisikö ostaa kissoille niiden omaa maitoa, jos vaikka olisi hyväksi kesähelteillä.

Ei kommentteja: