26. heinäkuuta 2010

Ostosretki

Päivän lämpötila oli taas torin mittarin mukaan 33 astetta. Tällä kertaa oli pahin ongelma kenkien kanssa koskaan. Jalat luistavat kengissä kuin luistin jäällä. Yleensä se vaikeuttaa kävelemistä vain alamäissä, kun jalat haluavat luisua kenkien edelle. Nyt jalka muljui muutenkin koko ajan. Ongelman aiheuttaa se että rasvaan jalkani edellisenä iltana. Joskus jätän väliin kun tiedän käveleväni seuraavana päivänä sukattomilla kengillä. Jalat vaan ei tykkää rasvattomuudesta.

Kontissa olisi ollut kaksi ihanaa kissataulua, 2.50e kappale. Varsinkin toinen jäi kummittelemaan mieleen. Mutta enhän minä jaksa raahata mukanani mitään pitkin kaupunkia.. Ostin vain pienen hiukan joulu-aiheisen kissakoriste-esineen, 50 senttiä. Saa nähdä pidänkö itse vai meneekö joululahjaksi.

Mustissa ja mirrissä etsin pitkään uutta Taste of the wild kissojen kuivaruokaa. Löytyihän se sitten, koiranruokahyllystä. Nykyäänhän syötän kissoille näitä kuivaruokia:

Kupin pohjalle aina Orijenia, joka on ensimmäinen viljaton kuivaruoka. Ja kenties kalleinkin, hinta on vielä noussutkin koko ajan. Orijen on mielestäni terveellisin. Kissat ei tosin ymmärrä terveellisyyden päälle, mutta kyllä Orijen maistuu paremman puutteessa.

Seuraavaksi kuppiin jotakin toista viljatonta kuivaruokaa, tällä hetkellä on menossa ensimmäinen pussi Applawsin uutta viljatonta.

Päällimmäiseksi kuppiin laitetaan jotain kissojen herkkuruokaa eli epäterveellistä ja lihottavaa. Yleensä Hillsiä.

Luulin jo ettei luontaistuotekaupassa ole enää kookosöljyä, kun ei ollut vanhalla paikallaan. Mutta kauppaanhan olikin tietysti ilmestynyt superruokahylly, jonne kookosöljykin oli luonnollisesti siirretty. Superruoka on nyt niin muodissa että jokaisen kaupan pitää ottaa myyntiin superruokia. Rahat pois tyhmiltä ja silleen.

Katselin puhdasta kaakaojauhetta ja harmittelin sitä etten juo kaakaota. Vasta kun lähdin kaupasta tajusin että voihan sen kaakaon tehdä veteenkin, maitoa kun en liiemmälti harrasta. Toisaalta kaakaossa itsessäänkin on harmittavan paljon hiilareita. Kermatilkka sekaan tekisi hyvää mutta en viitsisi pelkän kaakaon takia ostaa kermaa. Tosin kyllähän tuo kookosöljykin ajaa saman asian.

Ja mitä superruokiin tulee niin minua harmittaa se että Cocovishop on muuttunut kokonaan pelkäksi superruokakaupaksi. Ennen sieltä sai myös ihanaa luonnonmukaista kosmetiikkaa, mutta eipä enää. Ehdin saada vain suihkugeeliä jota en millään raaskisi käyttää loppuun, sekä ihanan kookosöljy-huulirasvan. Tilasin aikoinaan myös kosteusvoiteen, mutta sitä en koskaan saanut. Sen piti tulla jälkitoimituksena mutta superruoka taisi jyrätä alleen. Vasta muutama kuukausi myöhemmin pyysin ja sain rahani takaisin. Taisin olla turhankin kärsivällinen.

Veljmiehessä oli siirretty majoneesit uuteen paikkaan ja olin siksi hiukkasen eksyksissä. Muistin tänäänkin ostaa Whiskasin kissamaitoa. Se tuntuu maistuvan kissoille, tekee varmasti hyvää ainakin näin helteillä.

Ei kommentteja: