6. heinäkuuta 2010

Maalaisjuntti Helsingissä

Sattui sillä lailla hyvä onni että juuri nyt väli Kuopio-Helsinki on VR:llä tarjouksessa. Normaalihinta per suunta oli ennen veronkorotusta yli 63 euroa, nyt tarjouksessa 49 euroa. Säästöä tuli siis ainakin yli 14 euroa per suunta.

Juna Kuopiosta Helsinkiin lähti aamulla klo 5.45. Unta oli kertynyt sitä ennen peräti parisen tuntia joten reissu oli todella rankka. Välillä oli aikamoisen huono olo. Kuuma ja heikotus ja kipeät jalat.

Perillä Helsingissä oltiin kymmenen maissa. Onni potkaisi kun Kampin Anttilasta löytyi vielä lautasia joita tarvitsen kissojen kuivaruokakupeiksi. Kuopion Anttilassa oli kuukausia sitten jäljellä vain kaksi lautasta kun olisin tarvinnut kolme. Ostin nyt Helsingistä vielä kaksi niin on yksi varallakin jos joku hajoaa. Kalin akne on hävinnyt, en tiedä johtuuko se siitä että muovisia kuivaruokakuppeja on vaihdettu lasisiin.

Kun kello oli viimein 11 yritettiin päästä jonnekin syömään. Kampin kreikkalaisessa ravintolassa olisi ollut tarjolla vain lounasta. Parissa Mäkkärissä oli täyttä. Viimein löytyi Rosso jonne mahtui hyvin. Lounaan jälkeen Stockmannille ihmettelemään hirveitä hintoja. Ja karppeja.



Stockmannin Herkusta ostin Lindtin 99-prosenttista eli erittäin tummaa suklaata. Voisin haluta tuota enemmänkin sillä sokeria on niin vähän ettei oireita taida tulla. Ja suklaa (ilman sokeria) on tunnetusti erittäin terveellistä. Akateemisessa kirjakaupassa piti jatkaa perinnettä ja ostaa englantilainen kissalehti Your cat paluumatkan lukemiseksi.

Mentiin metrolla Itäkeskukseen. Tykkään tosi paljon matkustaa metrolla... Mutta Helsingin hurjan korkeista liukuportaista en pidä tippaakaan. Voipi sanoa että tykkäsin Itäkeskuksen ostarista paljon enemmän kuin Kampin. Itäkeskuksen Faunattaressa oli ihania elikoita, marsuja ja kaneja joilla oli juuri ruoka-aika. Lintuja oli ahdettu paljon samoihin häkkeihin.

Ruohonjuuren ekomarketissa riitti valikoimaa. Harmi vaan että näköjään Clipperin teetä vihreä tee + aloe vera ei saa enää mistään. Varmaan sen valmistus on lopetettu. Ostin sitten Clipperin valkoista sitruunateetä ja Urtekramin savishampoota, jota on kehuttu. Tee ei kyllä maistu paljon miltään.

Tarjoustalosta löytyi jotain mistä olen haaveillut pitkään - rasia teelle, ja halvalla (2,99e). Tosin tuohon rasiaan ei mahdu kuin pieni murto-osa teistäni mutta onpahan nätti.


Luontokaupasta ostin äidille kesäisen kynttilän. Olisin halunnut myös jouluisen mutta eipä niitä ollut. Ilmeisesti joulutuotteita ei pidetä valikoimassa keskellä kesää?

Vielä oli jopa aikaa käydä Hesyllä. Matkaan meni Itä-Pakilan bussilla puoli tuntia per suunta. Kirpparilla oli todella paljon tavaraa. Ostin toimiston puolelta mm. Hillsin ihanan rasian kuivaruualle.


Lopuksi syötiin asematunnelin Mäkkärissä. Aikaa ei oikein riittänyt mihinkään ylimääräiseen, kuten nähtävyyksille tai Linnanmäelle. Viimeinen juna takaisin Kuopioon lähti klo 19.12. Juna oli hiukan myöhässä ja perillä klo 23 jälkeen. Puolijuoksulla päästiin ensimmäiseen taksiin ja ehdittiin kotiin näkemään Diilin loppu.

Kerrankin nukahdin lähes heti kun pää osui tyynyyn.

Ei kommentteja: