10. heinäkuuta 2012

Risteilyhaaveita

Kesälomareissu toteutunee sittenkin. Risteilylle! Tallinnaan! Linnanmäelle? Ylivoimaisesti halvimmaksi risteily tulisi jonkun matkatoimiston kautta, liitäntäkuljetuksilla. Mutta se bussimatka kestäisi noin seitsemän tuntia, ei kiitos. Mutta junamatkat maksaa niin paljon että hirvittää. Ja nythän on niin ettei Kuopio-Pieksämäki välillä kulje ollenkaan junia päiväsaikaan ratatöiden takia, ne on korvattu busseilla. 

Lauantaina syötiin Huviretkessä, missä en ollut ennen käynyt. Sitten Introon maistamaan Absolut Apeachia eli persikkaa. Hyväähän se oli niin kuin muutkin Absolutit mutta ehkäpä hivenen liian makeaa makuuni. Löin tietysti pääni... hattuhyllyyn?



Miksi minun seuralaiseni unohtavat aina henkkarinsa kotiin? Ei päästy Gloriaan. Kas kun minä en koskaan unohda, vaikkei minulta edes koskaan kysytä. Piti sit lähteä kotiin pelaamaan pokeria.



En tilannutkaan sitä kissakalenteria mitä meinasin, vaan tämän. Turha ostos kun alkaa tosiaan vasta loppujoulukuusta 2012, I need one NOW. Pitänee siis tilata se toinenkin sittenkin. Oon niin tyhmä että perkele. Ei pitäis ostaa sikaa säkissä eli ilman kaikkia tarvittavia tietoja. On tässä sentään kierreselkä. Ja onhan se nätti. Ja kaipa sille on käyttöä vuoden päästä tähän aikaan.



Keltarauhashormoni ei tunnu minulla vähentävän endon kipupäiviä, nytkin niitä oli tasan 3 viikkoa putkeen. Vasta kun olen ilman hormonia huomaan mitä se tekee: Lievittää kipuja, huomattavasti. Hirveät kivut ilman sitä.

Löysin "kivan" endometrioosi-sivun. Nimittäin esimerkiksi juuri tämä pelottaa: Very occasionally Endometriosis can travel to the lungs. Oli juuri kipuja ihan uudessa paikassa ja mietin paniikissa että ei kai se endoa voi olla? Ja sitten:

Women with the disease are susceptible to other serious health problems including:

-Chronic Fatigue Syndrome (100 times more common in women with endometriosis) 
-ME Hypothyroidism - under-active Thyroid gland (7 times more common in women with endometriosis) 
-Fibromyalgia 
-Rheumatoid arthritis

Jotenkin aiheeseen liittyen: Olisko ollut toukokuussa kun kurkkuuni tarttui paprikanpala. Ei lähtenyt pois juomalla. Äidin neuvo lapsena oli että näissä tilanteissa pitäisi syödä leipää. Eihän mulla ollut edes mantelileipää mutta meetvursti onneksi auttoi. Enpä ole sen jälkeen uskaltanut syödä paprikaa. Paitsi juhannuksena. Vaikka oli niin kivaa syödä sitä aina aamupalalla, ja hyvinkin usein tein täytettyjä paprikoita. Jonkin aikaa myöhemmin kurkkuun tarttui mustikka. Ja sitten mantelinkuori. Kaikki kuorelliset on näköjään tavallistakin vaarallisempia syötäviä. Kyllä silti syön kuorellisia manteleita..

TJ 15 Teho-osaston jaksoa..

Ei kommentteja: