30. heinäkuuta 2012

Miniristeily Baltic Princessillä

Lähtö Kuopiosta junalla maanantaina 23.7. klo 8.12. Tulo Helsinkiin yhden aikaan iltapäivällä. Syömään Rossoon, missä tarjoilija katsoi kuin vierasta sikaa kun tilasin vodkavissyn. Kas kun vieruspöydän eläkeläisporukan viinikierrokset eivät aikaansaaneet samanlaista reaktiota. Ja se jäi muuten sen päivän ainoaksi drinkikseni.

Palloilua kaupungilla: Akateeminen kirjakauppa (Cat Fancy-lehti), Anttila, Yliopiston apteekki (hammasharjoja joita ei Kuopiosta saa), UFF, Kluuvi, H&M (luomivärisiveltimiä - omat unohtuivat kotiin). Bussilla 15A Länsisatamaan. Ei menty ensimmäiseen mahdolliseen vaan vasta seuraavaan joka tuli heti, oli nimittäin ryysis. Lähtöselvityksessä automaatilla kesti alle kaksi minuuttia. Onneksi saatiin hytti ylimmältä mahdolliselta kannelta eli 9.

Laiva lähti satamasta lähes puoli tuntia myöhässä. Ilma oli muutenkin kylmä ja tuulinen, mutta juuri lähdön hetkellä alkoi vielä sataakin.



Laivan kaupoissa oli heti hirveä ryysis. Note to self: Aina kauppaan vasta toisena risteilypäivänä. Laiva keinui todella paljon. Minua alkoi jopa oksettaa. Klo 21 oli buffet-illallinen. Sinne suunnatessa piti pitää seinästä kiinni tasaisella lattiallakin. Onneksi laiva saapui Tallinnaan klo 22. Olisin halunnut nähdä keskiyön show'n, mutten sitten jaksanut.

Aamiainen klo 7. Ulos laivasta pääsi klo 8.30., mutta lähdettiin vasta yhdeksän aikoihin kauppojen aukioloaikojen vuoksi. Ylläri pylläri: Virossa viinaa saa alkaa myydä vasta aamukymmeneltä, siksi viinakaupat aukeavat vasta silloin. Käytiin sataman ostoskeskuksessa. Suurin yllätys oli se että sen Rimissä oli Lindtin 99% suklaata, Stockmannilta kun se on aina loppu. Super Alkossa tiesin olevan Absolut Pepparia. Hauskintahan on tietysti se että se vodka on hiton pahaa. Haiseekin pahalle.



Tultiin takaisin laivalle hyvissä ajoin ja suunnattiin sitten laivan kaupoille. Vaikka oltiin satamassa laiva alkoi keinua vähän ja kaaduin (tipuin) portaissa. Olin siis vesiselvä. Rintalasta ja polvi ottivat iskun vastaan. Parasta oli ettei kukaan muu sattunut näkemään tapahtunutta.

Lounas-buffet klo 12.30. Saatiin laivan parhaat paikat ihan keulasta, ja nähtiin aitiopaikoilta laivan lähtö satamasta klo 13. Lounaan jälkeen mentiin viimein ensimmäisen kerran Starlight Palaceen ja rupesin ryyppäämään. Kolme drinkkiä.

Baltic Princess saapui Helsinkiin tiistaina klo 16.30. Mentiin Jätkäsaaren Verkkokauppaan ja sitten  Hesburgeriin syömään. 15A-bussilla takaisin rautatieasemalle. Juna Kuopioon lähti klo 19.12. Perillä Kuopiossa klo 23.18. Taksilla kotiin. Taksikuski oli vetänyt oman istuimensa niin taakse ettei siihen kohdalle takapenkille mahtunut istumaan... Istuin siis keskellä ja silti meinasi jalka jäädä jumiin. Hiton huonoa asiakaspalvelua tuommoinen.

Junamatkoilla luin kokonaan Ally Condien kirjan Rajalla, joka on siis Tarkoitettu-kirjan jatko-osa. Taisi tuossa olla enemmän tapahtumia, joskin epäuskottavia kun päähenkilöt selviävät tietysti kaikesta hengissä. Tuli vaan sattumoisin mieleen eräs Nälkäpeli-sarja. Viva la resistance?

Cat Fancy-lehdessä mainostettiin tällaista ihanuutta. Teetä ja kissoja ja pinkkiä..

Ei kommentteja: