5. toukokuuta 2011

Karppileipä-kokeiluita

Uusimmat karppikirjat

Olin pahasti kyllästynyt tavallisesti tekemääni karppileipään. Liian kuivaa.

Sattumalta bongasin Savon sanomien nettisivuilta pari ohjetta joita halusin kokeilla. Luonnollisesti korvaan aina kaikki jauhot mantelijauheella. Ensin kokeilin juustokiekkojen ohjetta. No eihän siitä oikein mitään meinannut tulla, mikä lie kääretorttu. Oli se ihan hyvää, kermaviilin vuoksi mehevämpää kuin tavallinen leipäni.

Olin jo pitkään halunnut tehdä juustosarvia ja uhrikseni päättyi tämä ohje. Onneksi vahingosta viisastuneena en edes yrittänyt tehdä mitään sarvia, laitoin vain koko taikinan kerralla pellille. Ja kylläpä tulikin hyviä! En tiedä johtuuko paprikajauheesta vai mistä, mutta nämä ovat tosi namia.

Sitten huomasin vielä Hyvä terveys-lehden Kevytkokki-lehdessä pannukakkuohjeen jota täytyi kokeilla. Jopa minua joka käyttää joka päivä täysin surutta rasvaa (yksi voipaketti ei taida kestää minulla viikkoakaan) hirvitti tuon reseptin rasvamäärä: purkki kermaa ja 200gr voita. Mutta hyväähän tuo pannukakku on.

Mitäpä sitten jatkossa meinaan tehdä leipärintamalla? Tavallisesti tekemääni leipään tulee kätevästi tasan yksi pussi Pirkan mantelijauhetta, ei tarvitse erikseen mittailla jauhon määrää. Niinpä käyttänen tavisleipäohjetta pohjana ja lisäilen siihen esimerkiksi kermaviiliä, voita ja paprikajauhetta...