9. toukokuuta 2011

Kirja: Lankeemus

Luin jokin aika sitten Chuck Hoganin ja Guillermo del Toron Vitsaus-vampyyritrilogian toisen osan Lankeemus. Tässä kirjasarjassa vampirismi on virus joka tuhoaa ihmiskunnan, ei siis mitään romanttista soopaa.

Lankeemuksessa tapahtuu selvästi vähemmän kuin ensimmäisessä osassa. Kai sen on pakko niin, kun paskat on jo ns. housussa. Tietyllä tapaa ymmärsin pahis-Palmeria ja olin yllättynytkin hänen kohtalostaan. Yllättävää oli myös yhden päähyviksen kuolema.

Vitsaus-trilogian kolmas ja viimeinen osa ilmestyy englanniksi syksyllä...

Savon Sanomien arvostelussa kerrotaan mielenkiintoisia asioita. Del Toro olisi alunperin halunnut tehdä ideastaan tv-sarjan mutta pomojen mielestä siitä olisi pitänyt tulla vampyyrikomedia?! En tajua mitä hauskaa voisi olla viruksessa joka tappaa ihmiskunnan sukupuuton partaalle. Noh onneksi nyt kaiketi trilogiasta aiotaan tehdä kunnon tv-sarja, jossa jokainen kirja on yksi kausi. En malta odottaa.


Arvostelussa mainitaan myös Justin Croninin Ensimmäinen siirtokunta, jota aloin viimein viime viikolla lukea. Vampyyritrilogian ensimmäinen osa on ollut minulla lainassa monta kuukautta, mutta sen järkälemäisyyden (noin 850 sivua) vuoksi en ole aiemmin edes jaksanut aloittaa sen lukemista.

Ei kommentteja: