25. toukokuuta 2011

Ruokateollisuus vituttaa

Valio väittää uuden Hyvä olo-jugurtti-makunsa olevan "maustamaton", vaikka se on "kevyesti sokeroitu". Täyttä valheellista paskaa siis. Oikeasti maustamaton jugurtti on kumma kyllä täysin maustamatonta eli siihen ei ole lisätty tippaakaan mitään makeutusta tai makua.

Tämä ruokapaska tuntuu menevän koko ajan pahemmaksi. Nykyään valmistajat mainostavat kilpaa tuotteidensa olevan natriumglutamaatittomia. Esimerkiksi Oolannin uusissa "tuore"kastikkeissa ei muka ole. Aineosaluettelossa on tosin hiivauute, joka sattuu olemaan sama asia. Muutenkin nuo uutuuskastikkeet ovat laadulla pilattuja, ensimmäinen ainesosa luettelossa on maltodekstriini. Huok. Toisena sokeri. Terveellistä tuoreutta naamaan!

HK:n uuteen punaviinimarinoituun häränpihviin on raaskittu laittaa pelkästään punaviiniaromia. Muutenkin lisäaineita on sellainen kasa että ostohalut hupenivat kummasti.

Olen lueskellut Kemikaalicocktail-blogistin Marjoja ja maskaraa-kirjaa... Harmi ettei köyhällä ole varaa luomuun ja muuhun ylellisyyteen.

Kesän ensimmäiset Suonenjoen mansikat bongattu Kuopion torilla 25.5.! 3,50e/rasia.

Ei kommentteja: