3. maaliskuuta 2009

Kela on niin perseestä

Kuten arvelinkin joku ihana Kelan virkailija päätti mielivaltaisesti pimittää minulta minulle kuuluvia rahoja. Minulle oli laitettu omavastuuaika jo kolmannen kerran saman työttömyyden aikana. Senhän kun kuuluisi olla vain kerran, silloin kun työttömyys alkaa. Kelan aivottomat työntekijät eivät tunnu tajuavan ettei työttömyys ala aina uudelleen alusta vaikkei hakisikaan työttömyyskorvausta joka kuukausi. No laitanpa heti valituksen menemään ja tällä kertaa omavastuuajalle ei ole mitään laillista perustetta. Tuon päätöksen tehneen virkailijan pitäisi saada syyte virkavirheestä.

Olen yrittänyt päättää mitä märkäruokia tilaisin kissoille Zooplussasta. Miamoria ne eivät enää syö, ja sehän onkin kivaa kun sitä on niin monta pakkausta jäljellä. Kaikista kalleimpia ei raaski ostaa, varsinkaan kun kisut eivät niitä yleensä syö. Ostin aikoinaan 24 pussin pakkauksen Cosmaa eivätkä ne ole sitä suostuneet syömään. En haluaisi ostaa ruokia jotka sisältävät viljoja sillä ne ovat pahaksi kissan terveydelle. No okei, ihan pieni määrä riisiä ei haittaa. Mutta vehnä ym. ovat kyllä täysin perkeleestä.


Iamsista ne eivät ole aiemmin tykänneet, mutta tilaan nyt pari pussia kokeiluksi. Eläinkaupan märkäruuista kissoille on viime aikoina parhaiten maistunut Schmusy, mutta tajusin pari päivää sitten että siinähän on viljaa. Applawsin kalaruuat ovat maistuneet myös. Silti tuntuu että jos kisut saisivat päättää ne söisivät vain Latzin ja Lidlin ruokia. Niissä ei kai viljoja ole.

Olen kai nyt sortumassa ja tilaamassa viljaa sisältäviä ruokia, esimerkiksi Animonda Rafinea. Sitä ja Hillsin märkäruokia syötin Tabithalle pentuna, ennen kuin tajusin että eläinkauppa-statuksestaan huolimatta ne eivät ole kovin laadukkaita ruokia.

Tarvitsen pahasti uuden työtakin. Nykyinen on yli 15 vuotta vanha. Jo pari vuotta sitten sen vuori repesi mutta ompelin sen kokoon. Nyt vuori on taas revennyt, täyte pursuilee ja hihansuut ovat entiset. Meinasin eilen tehdä tilauksen Ellokselle kun huomasin siellä talvitakin hintaan 4,90e. Löysin farkutkin hintaan 3 euroa ja muuta pientä kivaa. Minimitilausraja ei silti tullut täyteen.

Nythän saisi vielä kaupan päälle "goodiebagin" joka sisältää meikkejä, suklaata ja Trendi-lehden niin vähän tekisi mieli tilata. Katselin kuitenkin arvosteluja tuosta halvasta takista. Kuulemma se on ihan paska ja aiemmin sen on saanut eurolla?!
No jaa, ehkä se silti kelpaisi minulle työtakiksi. En tiedä. Elloksella on usein hyviä tarjouksia, ei sieltä kannatakaan ostaa mitään muuten kuin 70% alennuksella.

Olen viime ajat etsinyt kirppareilta takkia. Kriteerit ovat kovat: oikea koko, musta väri, oikea pituus (ei saa olla liian lyhyt ettei perse palellu, mutta ei liian pitkäkään) ja ehdottomasti täytyy olla huppu. Eikä hintaakaan saa olla liikaa. Kerran Citypörssissä oli sopiva takki kahdella eurolla enkä ostanut. Arvaa harmittaako... Eilen oli Tavarameressä kenties ihan ok takki. En tiedä käynkö huomenna katsomassa olisiko se siellä vielä.

Näin viime yönä unen jossa menetin kaikki pisteeni Pointshopissa. Olin aivan mielettömän vihainen.

Ps. sukkahousut päässä kauppaan!

Ei kommentteja: