4. maaliskuuta 2024

"Myö hävittiin Suomelle!"

Oli taas rankka penkkiurheiluviikonloppu. Mäkihyppyä Lahdessa, yleisurheilun halliMM-kisat, ja formuloitakin vielä.

 

Perjantaina mäkihyppykisa alkoi ja loppui niin myöhään että mietin jo kannattaako edes pelata Fridaytä. Tai itse asiassa ensin mietin pelaisiko yhtä aikaa kisan katsomisen kanssa, kun noita telkkareita on kaksi. Mutta päätin että ei olisi kovin hyvä juttu jos Jason olisi perässäni tai ajaisin autoa juuri kun Domen hyppää.


Minulle oli yllättävän vaikeaa yrittää selvittää moneltako F1-kisa alkaa. Ja vasta hyvin myöhäisessä vaiheessa tuli mieleen että hetkinen, eihän nyt ole sunnuntai vaan lauantai. Ja eihän F1-kisoja järjestetä lauantaisin (mitään typerää sprinttiä ei lasketa). Mutta nyt näköjään järjestetään. Miksi? Ja miksi asiasta ei ole minulle kerrottu? Outoa. 


Vasta lauantain joukkuekisan lähtölistaa ihmetellessä tuli mieleen että missäs Timi oikein on? Enkä saanut sitä selville netistäkään. Maailmassa on suuri virhe kun en saa minulle personoitua uutisfiidiä suoraan aivoihini. Noh mies sai sitten selville että Timi haluaa keskittyä voittamaan lentomäkicupin. Good luck with that. Ja onko muka ok että tyyliin edellisen kisan voittaja ilmoittaa valmentajalle että ei mua nyt vaan hotsita.


Kun perjantain voittaja Kossu luuseroi Slovenian ankkurina suustani pääsi otsikossa oleva lause. Puoliso vähän kyseli että menikö tuo varmasti oikein, kun kaiketi suomalainen olen. Vaikka yritänkin keksiä mihin maahan voisin muuttaa asumaan. Pitäisi olla minulle sopiva ilmasto, ja sijainti mahdollisimman kaukana Venäjästä. Ja fanitanko muka jo liikaa Slovenian mäkihyppyjoukkuetta?

 

Lauantai-illan kohokohta oli tietysti Belgian Doomin voitto 400 metrin finaalissa, "sotatyyppi" jäi toiseksi. Hienosti osasi puoliso valita suosikkinsa kun halusi katsoa finaalin Doomin takia, toivoen tälle menestystä.

 

Domenin surkea viikonloppu huipentui sunnuntain hylkäykseen. (Viimeksikin niin kävi kun hän käytti persepaskaista valkoista pukua. Ja miksi edes vaihtoi toiseen pukuun toiselle kierrokselle?) Voisi kait todeta että "Suomi paska maa". Tai sitten...

 



Viisikymppinen Kasai hyppeli Lahdessa, ja tuli taas mieleen että kyllä sen Ahosenkin kannattaisi taas tehdä paluu. Ja heti seuraavana päivänä Ahonen ilmoittikin paluustaan.

 

Miesten 400 metrin viestissä Doom ratkaisi voiton Belgialle, matka riitti juuri ja juuri. Minulle kultaa himmensi se että joukkuessa oli vain yksi Borlee, Dylan. Kevin oli merkitty joukkueeseen, mutta konekäännöksen mukaan "hän saattaa edelleen kärsiä liikaa jalkavammoistaan". Ja Jonathan oli puolestaan ilmoittanut että hän keskittyy täysillä Pariisin olympialaisiin. Tämä on kuulemma kaksosten viimeinen kausi. :(


Kaksosten täyttäessä 36 vuotta Kevin oli jakanut kivan lapsuuskuvan... (ensimmäinen kerta kun yritän tehdä Instagram-upotuksen, saa nähdä toimiiko)


 


Ei kommentteja: