5. maaliskuuta 2024

Sokerittomat jäätelöt

Keskellä talvea onkin paras hetki avautua sokerittomista jäätelöistä.

 

Viimeisimpänä tykkäsin syödä Magnumin sokerittomia jäätelöitä. Niitä oli kaksi erilaista, forest fruits ja caramel. Mutta sittenpä huomasin että niitä ei saa enää mistään, eli Prismasta tai Citymarketista. Eli niiden tekeminen on lopetettu. Miksi, Magnum? Eikö kukaan muu muka ostanut niitä?

 

En vaan tajua miksi nykypäivänä enää kukaan söisi tai joisi sokeria tai viljoja sisältäviä tuotteita, kun lähes kaikkea saa ilman niitä. Miksi kukaan joisi sokerillista limpparia tai kokista? Voisin ymmärtää sen vain jos kyseessä olisi hengenvaarallisesti alipainoinen ihminen. Sokeri lihottaa, aiheuttaa kakkostyypin diabetesta ja noin miljoonaa muuta sairautta, ja ruokkii syöpäsoluja.

 


 

Mutta niistä jäätelöistä... Vuosien varrella olen monesti löytänyt hyviä sokerittomia jäätelöitä, mutta aina lopulta jokainen niistä on kadonnut kauppojen valikoimasta. Magnumia ennen tykkäsin erityisesti Nick'sin sitruuna-vadelma jäätelöstä, se oli ihanan kirpeää.

 

Ensimmäinen markkinoille tullut sokeriton jäätelö oli ruotsalainen Lohilo. Siinä onkin tapaus jota en kertakaikkiaan ymmärrä. Firma ratsastaa sokerittomuudellaan vuosia... ja alkaa sitten salaa lisätä jäätelöihinsä sokeria. Miksi? Miten on edes laillista että paketin ainesosalistassa lukee selvällä suomella sokeri, ja silti yhä hehkutetaan sokerittomuutta! No nykyään Lohilo taitaa väittää enää vaan että "vähemmän sokeria".

 



Lohilon jäätelöistä suosikkini oli mansikka-valkosuklaa. Koska tykkään valkosuklaasta ja mansikoista. Lohilon jäätelöt eivät todellakaan sopineet minulle. Aina kun söin niitä sain vähintään kivuliaita ilmavaivoja, ja jopa ripulia. Muilla sokerittomilla jäätelöillä ei ole ollut vastaavaa vaikutusta.

 

Nyt olen jäätelötön. Pitänee myös mainita että sokerin lisäksi minulla on kieltolistalla sorbitoli, joten sitä sisältävät jäätelöt ja muut tuotteet eivät sovi minulle. Sorbitolin vuoksi esimerkiksi Nick'sin mansikka-valkosuklaajäätelö ei käy, niisk.

 


 

Ketomon jäätelöt kyllä kävisivät, mutta ne ovat tosi kalliita. Taisin viimeksi raaskia ostaa Ketomoa toissa jouluna.

Ei kommentteja: