28. maaliskuuta 2014

Muoviton vedenkeitin, onko sellaista?

Hihii ja just joo. Meikäläisen teelakko kesti ehkä kaksi tuntia. Palasin vanhan rakkauteni eli Clipperin pariin. Ostin kahta erilaista. Toinen niistä on luomu Earl Greytä (50 pussin pakkaus koska pienempää ei ollut) jossa on jopa aitoa bergamot-öljyä eikä pelkkää aromia, härregud! Ja kylläpä onkin hyvää.

MUTTA! Kaiken tämän muovin ja muiden hormonihäiritsijöiden välttelyn yrittämisen keskellä eräs tärkeä asia on unohtunut kokonaan, nimittäin muovinen vedenkeitin. Se yhdistettynä kuumaan veteen on erittäin huono juttu. Varsinkin kun juon kaiket päivät pelkkää teetä. Meinasin äskettäin ostaa itselleni (muovisen) teenkeittimen, onneksi en ostanut.

Nyt hakusessa olisi esimerkiksi keraaminen tai lasinen vedenkeitin. Maxi-makasiinissa ja Prismassa olisi keraamiset. Pitäisi käydä tutkimassa mikä niissä on vialla. Nimittäin valitettavasti lähes kaikissa ei-muovisissakin vedenkeittimissä on aina jotain muovisia osia. Ja kallishan ei-muovinen olisi. Mutta minun vedenkeitto-tahdillani tämä vain on pakkohankinta. Oikein ahdistaakin nyt tuon muovisen keittimen tuotokset. Jokainen tippa pahentaa endoa... mutta niinhän se vesijohtovesi muutenkin. Ja lähdevettä ei lasipullossa saa, joten suo siellä ja vetelä täällä.


Kaipa sitä on jonkun mielestä hysteerinen kun yrittää välttää noita häiriköitä. Mutta endometrioosissa on kyse niin kivuliaasta sairaudesta että ei sitä haluaisi omilla toimillaan vielä pahentaa entisestään. Eikä se häiriköiden välttely edes ole mahdollista nykymaailmassa, vähentäminen ainoastaan.

Tajusin että voisin suurentaa mahdollisuutta päästä endo-leikkaukseen eli laparoskopiaan valehtelemalla. Sinne ehkä pääsisi helpommin jos valittaisi lapsen saamisen vaikeutta. Eivätpä ainakaan enää tyrkyttäisi e-pillereitä. Ongelma on vain se etten halua leikkaukseen, sillä pelkään saavani suoliavanteen. Noh jos keuhko-oireista tulee tarpeeksi pahoja niin leikkaukseen voipi joutua pakosti. Tosin kuulemma esimerkiksi ilmarinta voi uusia vaikka monta kertaa eikä lääkäreitä silti kiinnosta tutkia mistä se johtuu. Ja endometrioosi voi olla niinkin paha ettei sitä voida edes leikata.

Olipas kiva varata kirja kirjastosta, odottaa sitä monta kuukautta, hakea se sieltä, maksaa siitä euro ja tajuta sitten että kyseinen kirja on uusintapainos kirjasta jonka olen lukenut varmaan jo viime vuosituhannella. Ja kyseinen kirjahan on Kane ja Abel. Luulin jo että Jeffrey Archerilta on ilmestynyt jotain uutta, mutta ei. Törkeän valheellista mainontaa. Ai olisiko muka pitänyt tajuta jo aikaisemmin? Varmaan. Jätänpä tämän kirjan sitten kokonaan väliin, on kai paljon tärkeämpääkin lukemista. // Reissu ei ollut täysin turha, sillä ilmaishyllystä löytyi Alexandra Ripleyn Scarlett ja Enid Blytonin Nimettömien kirjeiden salaisuus!

Enpäs malttaisi odottaa Walking Deadin kauden päätösjaksoa. Aika hurjia spoilereita siitä liikkuu. Vaikea uskoa että uskaltaisivat niistä hurjimpia toteuttaa, eivät ole uskaltaneet (vrt. sarjakuvat) aikaisemminkaan. Siinä mielessä eräiden siskosten kohtalo oli yllätys.




Ei kommentteja: