6. kesäkuuta 2013

Viimeinen True Blood-kirja: Dead ever after

Charlaine Harrisin kirja Dead ever after on Sookie Stackhouse-sarjan 13. ja viimeinen osa

Luin kirjan reilussa vuorokaudessa, niin paljon halusin tietää miten Sookien tarina päättyy. En ole koskaan lukenut mitään englanninkielistä kirjaa läheskään noin nopeasti.

En tykännyt siitä että sarjan aikaisemmista osista poiketen tapahtumia ei kerrottu pelkästään minä-muodossa Sookien näkökulmasta, vaan mukana oli muutakin paskaa. Jos on tähän asti pystynyt pitäytymään pelkästään yhden ihmisen näkökulmassa, olisi niin pitänyt pystyä tekemään vielä viimeisessäkin kirjassa. Tämä on Sookien tarina, eikä kenenkään muun.

Monet fanit eivät ole pitäneet ollenkaan siitä miten sarja loppuu. Charlaine Harris on saanut siksi jopa tappouhkauksia, sairasta. No loppu ei tosiaankaan ollut sellainen kuin toivoin, mutta tykkäsin siitä silti. Ymmärsin hyvin syyt päätösten takana.

Olen iloinen siitä että onnistuin pysymään täysin spoilerivapaana, vaikka meninkin klikkaamaan tuon ylläolevan linkin auki. Suljin sen myös aika hiton nopeasti kun tajusin mistä on kysymys.

Suoraan sanottuna tämä kirjan kansi on aivan karmea, niin hirveä ja kirkas oranssin väri että sattuu silmiin.


Your life was not right when you were actually surprised that someone didn't want to kill you. 

Jos etsit juonipaljastuksia kirjasta niin täältä löytyy (englanniksi)

Charlaine Harris threatened by fans over final Sookie Stackhouse novel

Vielä näköjään julkaistaan yksi kirja jossa käsitellään Sookien universumia: After Dead: What Came Next in the World of Sookie Stackhouse

Ei kommentteja: