10. kesäkuuta 2013

Verta lattialla

Perjantaina kesken syömisen huomasin lattialla kaksi veripisaraa. Vieläkään ei ole mitään varmaa tietoa siitä mistä ne olivat peräisin. Todennäköisin syyllinen on Kali, sillä se oli juuri kulkenut siitä kohdasta. Mutta eipä ole verta näkynyt muualla, ei haavoja kissoissa, ei verta niiden perseissä tai hiekkalaatikon jätöksissä. Ja kaikki kissat voivat normaalisti. Toki tilannetta pitää seurata koko ajan. Ja Kalin olen viemässä eläinlääkäriin lähiaikoina joka tapauksessa.

Kissat toimivat näköjään myös lämpömittareina. Helteillä ne eivät tosiaan syöneet paljoa eivätkä jaksaneet tehdä juuri muuta kuin makoilla, eivät riehuneet. Heti kun lämpötila laski hieman se riehuminen alkoi taas. Kali nukkuu aina varsinkin öisin parvekkeella, mutta helteellä se ei halunnut mennä parvekkeelle ollenkaan. Olle sen sijaan makasi kaikki päivät parvekkeella, siinä yli 50 asteen lämmössä. Kyllä hirvitti että se saa jonkun lämpöhalvauksen.

Kissanmaitoahan minä noille annan helteillä, että saisivat nesteitä. Tosin Kali on melkein ainoa joka sitä innolla juo. Tapsalle ei kelpaa ollenkaan, ja Ollelle vain silloin kun maito ei ole ollut vielä jääkaapissa. Ollelle ei kelpaa koskaan ruokakaan joka on käynyt jääkaapin kautta.

Meilläkin on nyt vihdoin pöytätuuletin, halvin maksoi Motonetissä 12.90. On yllättävän hiljainen. Kissoista Olle pelkää tuuletinta, Tapsa ei ole moksiskaan.


Ei kommentteja: