30. lokakuuta 2013

Magnesiumöljyn ikävät puolet

Olen yrittänyt käyttää joskus magnesiumöljyä. Kehujen mukaan magnesium imeytyy suihkeesta elimistöön nopeasti ja auttaa esimerkiksi kipuihin (ja jopa krapulaan?!), ja lämmittää. Enpä ole mitään tuollaista vaikutusta huomannut. Ja minulla on ollut tuon suihkeen käytössä muutama ongelma.

Ensinnäkin jos suihketta meinaa suihkuttaa jonnekin niin se ihoalue pitäisi paljastaa ja täällä on niin kylmä. Haluaisin laittaa suihketta esimerkiksi pohkeisiin sillä niissä on usein pahoja suonenvetoja, jos en käytä magnesiumia. Ja olen kokeillut suihketta vatsallekin endo-kipuihin. Mutta öljyllä kestää imeytyä joten pitäisi kärsiä kylmästä sen aikaa. Ja mikä kenties pahinta, suihke aiheuttaa minulla ainakin tietyillä ihoalueilla kutinaa. Ja onhan tuon suihkeen levittäminen ja hierominen ihoon sottaista puuhaa.


Eli kaikkeen tuohon vaivaan ja epämukavuuteen verrattuna sen magnesiumpillerin ottaminen tuntuu paljon vaivattomammalta. Mitä sitten jos se muka imeytyy hitaammin? Jos en ota magnesiumia joka päivä saan siis suonenvetoja ja sydämen rytmihäiriöitä. Tällä hetkellä käytän eniten magnesiumin malaattimuotoa, jonka pitäisi auttaa erityisen hyvin (fibromyalgia)kipuihin.

Haluaisin kokeilla taurate-muotoa, jossa on tauriinia ja jonka pitäisi rauhoittaa. Mutta en ole löytänyt iHerbistä tarpeeksi hyvää eli halpaa vaihtoehtoa. Kommenttien mukaan tämä magnesiumtauraatti auttaa mm. korkeaan verenpaineeseen, ahdistukseen, nukahtamiseen ja jopa kuukautiskipuihin. Pitäisiköhän raaskia ostaa?

Suomessa magnesiumsuihkeita myy esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalo.

Magnesiumin puutokset oireet

Ei kommentteja: