18. lokakuuta 2013

Ensilumi ja muuta hirveää

Rupesi pikkuhiljaa vituttamaan kun saan asumistukea satasen verran ja laskurin mukaan pitäisi saada aika paljon enemmän. Vuosituloni ovat tippuneet rutkasti kun en tehnyt viime kesänä ollenkaan kesätöitä. Tein asumistuen tarkistuspyynnön. Saa nähdä miten käy, lopetetaanko koko paska. Tai valitetaanko liitteiden puuttumisesta tai jostain muusta ihan vaan huvikseen.

Olipas hauska perjantaiyö, ensilumi ja silleen. Olen välttynyt pahalta keliltä niin pitkään. Kun pääsin kotiin tuntia myöhemmin kuin normaalisti otin magnesiumia ja orapihlajaa sydämen tueksi. Litimärkiin jalkoihin laitoin lämmittävää hevosbalsamia, sitten polttelikin jalkoja "kivasti" ja muuten oli kylmä.


Pitää ottaa käyttöön uudet talvikengät, luulin että olisi ollut vielä vanhat jäljellä. Nämä uudet ovat kalleimmat kenkäni koskaan, 90 euron Salomonin Goretexit. Joista maksoin näköjään alle neljä euroa. :)

Kun lämpötila tippui kymmeneen asteeseen pahimman kylmänkyhmyn kohta alkoi pistellä, vaikkei siinä mitään olekaan. Se vaan on niin että jos johonkin tulee kylmänkyhmy niin se kohta pysyy arkana ikuisesti. Ja kun lämpötila läheni nollaa alkoi ihon kamala kutina. Tällä viikolla yhtenä yönä heräsin siihen kun raavin itseäni. En tajua, eihän karppia pitäisi ihottumat, kutinat ja kuiva iho vaivata.

Työnantajalla ei olekaan pikkujoulujuhlia tänä vuonna, niin huonosti menee. Eikä tule joululahjaakaan, joka on viime vuosina ollut 50 euron lahjakortti. No eipä se mitään kun potkut tulee varmaan kummiskin.

En pääse katsomaan elokuvaa Nälkäpeli: Vihan liekit ensi-iltaan, sillä silloin on Kalpan kotiottelu. Perkelee. No liput jo ostin, 33 sekuntia sen jälkeen kun tulivat myyntiin. Kannatti kiirehtiä sillä viikkoa myöhemmin kukaan muu ei vielä ole ostanut lippua kyseiseen näytökseen.

Torstaina katselin elokuvan Retreat (Pakopaikka). Ja nyt seuraa SPOILEREITA, varo vaan. Harvoin näkee leffaa jossa on yhtä vähän hahmoja, vain 3 päähenkilöä ja vielä kaksi muuta hyvin pienissä rooleissa. Pakopaikka kertoo pariskunnasta joka menee viettämään aikaa syrjäiselle saarelle. Ja heidän siellä ollessaan maailmalla pääsee irti tappava tarttuva virus. Vai pääseekö? Puhuuko heille uutisen tuonut mies totta vai onko kyseessä vain kyseisen ihmisen harha? Kun paljastui että virus on totta tiesin että kaikki hahmot kuolevat, ja ajattelin että se on aika harvinaista. Mutta silti jotkut ovat kuulemma olleet yllättyneitä kun viimeisenäkin hengissä ollut hahmo kuoli. No ehkä kyseinen kohtaus oli yllätys mutta muuten ei.

Onpa ollut "hauskaa" lukea Christer Sundqvistin kirjaa Kilpirauhaspotilaan ravinto kun kyseinen ihminen on sittemmin muuttanut mielipidettään täysin ja on nykyisin VHH:n puolestapuhuja. Tässä vanhassa vuoden 2006 kirjassa saarnaa vielä hiilihydraattien, viljojen ja tärkkelyksien syömisen tärkeydestä: Pääaterioiden pitäisi muodostua viljatuotteista ja perunoista. Perunan ravintoarvo on hyvin korkea. Leipä kuuluu hyvänä hiilihydraattilähteenä peruselintarvikkeisiin. Kirjan nimi on täysin harhaanjohtava, se ei kerro mitenkään erityisesti kilpirauhaspotilaan ravinnosta vaan on pikemminkin ravitsemuksen perusteos ja soveltuisi lähinnä oppikirjaksi.

Sokerilla iso rooli sydän- ja verisuonitautien synnyssä

Karppaus perustuu tutkimuksiin

Koira otti hoiviinsa kolme hylättyä kissanpentua

Paikkavalintasi elokuvateatterissa kertoo luonteestasi
Minähän haluan aina takariviin. Ennen keskelle, nykyään reunaan jotta voin nousta tarvittaessa verryttelemään kipeää selkääni.

Ei kommentteja: