3. lokakuuta 2013

Justin Cronin: Linnake

Justin Croninin kirja Linnake on vampyyritrilogian toinen osa, ensimmäinenhän oli todellinen järkäleteos Ensimmäinen siirtokunta. Mutta kuinka kauan saadaan vielä odottaa elokuvaa? Kirjasarjan viimeinen osa The City of Mirrors ilmestyy englanniksi vuonna 2014.

Tämä kirjasarjahan kertoo maailmanlopun jälkeisestä maailmasta. Se tavallinen tarina: Miten käy kun karannut virus muuttaa lähes koko ihmiskunnan vampyyrin kaltaisiksi pedoiksi? Hyvin samanlaista siis kuin Vitsaus-trilogia.

Linnake oli onneksi sivumäärältään lyhyempi kuin edeltäjänsä. Ja hiton hyvä kirja, ei voi muuta sanoa. En päässyt tylsistymään kun tapahtumia kerrottiin monen eri ihmisen näkökulmasta, ja jopa monessa eri ajassa. Päähenkilö voi kuolla ihan yhtäkkiä kuten kaikki muutkin, se on realismia ja ihanan kamalaa. Tuli itkettyä.

Lopussa vähän ihmettelin mikä voi vielä olla kolmannen osan aiheena, mutta kyllä kai sekin selvisi. Luen tämän sarjan tietysti loppuun asti. Ja menen katsomaan (ensimmäisen?) elokuvankin jos se Suomeen asti eksyy.



Ei kommentteja: