29. lokakuuta 2013

Kirja: The Vegetarian Myth


Jokaisen vegaanin pitäisi lukea kirja The Vegetarian Myth. Tai jokaisen joka vielä uskoo vähärasvaisen ja runsashiilihydraattisen ruokavalion terveellisyyteen, tai kolesterolimyyttiin. Kirjailija Lierre Keith tietää mistä puhuu, sillä hän eli vegaanina lähes 20 vuotta - ja menetti terveytensä pysyvästi.

Kasvissyönti ja varsinkin veganismi johtaa terveysongelmiin ennemmin tai myöhemmin. Vegaanit kärsivät proteiinin, rasvan ja vitamiinien puutoksesta. Mikä pahinta, jotkut tappavat jopa lapsensa ideologiallaan. Newsflash: Äidinmaito on täynnä kolesterolia ja eläinrasvaa. Ja vegaanihöyrypäiden mielestä epäterveellistä? Toinen newsflash: Kasvissyöjät kuolevat nuorempina kuin sekasyöjät.


Vähärasvainen ruokavalio aiheuttaa masennusta, väkivaltaisuutta ja itsemurhia. Kolesteroli ei ole syynä sydänsairauksiin, vaan se on paikalla korjaamassa hiilihydraattien ja omega6-pitoisten kasviöljyjen aiheuttamia vaurioita verisuonissa. Hiilihydraattikalorien korvaaminen eläinrasvakaloreilla ehkäisee syöpää. Soija aiheuttaa mm. hedelmättömyyttä, endometrioosia, Alzheimerin tautia ja muita muistiongelmia sekä kilpirauhasongelmia. Viljojen lektiinit ovat syynä moneen autoimmuunisairauteen.

Syömishäiriöiden taustalla on usein vegetarismi. Tämä johtuu mm. niasiinin (B3), tiamiinin (B1), sinkin ja tryptofaanin puutteesta. Eräässäkin tutkimuksessa 85% anorektikoista parani sinkkilisällä.

"Veganismi on 50% kulttia ja 50% syömishäiriötä."


Onnea valitsemallasi tiellä.

Ei kommentteja: