18. helmikuuta 2014

VEHNÄ VAARANTAA TERVEYTESI


William Davis: Eroon vehnästä

Luuletko että täysjyvävilja on terveellistä? Luule uudelleen. Täysjyvävilja on vähemmän haitallista ihmiselle kuin valkoinen jauho mutta se ei tee siitä terveellistä. Samalla logiikalla vähänikotiininen tupakka on terveellistä ja sitähän kannattaa polttaa paljon.

Vehnä on superhiilihydraatti ja maailman epäterveellisin ruoka-aine. Täysjyvävilja nostaa verensokeria enemmän kuin sokeri. Täysjyväleipä on yhtä terveellinen välipala kuin tölkki limpparia.

Jos olet ylipainoinen runsaasta liikunnasta ja näennäisen tervellisestä ruokavaliosta huolimatta, syynä "vehnävatsaasi" ovat "terveelliset" täysjyväviljat. Hiilihydraatit sekoittavat aineenvaihdunnan ja tekevät laihtumisesta erittäin vaikeaa.

Keliakia on salakavala sairaus. Se voi olla täysin oireeton tai ensimmäinen oire voi olla vaikkapa dementia tai syöpä. Keliakia voi oireilla myös esimerkiksi migreeninä, nivelsairauksina, anemiana, masennuksena, astmana, kilpirauhassairautena, närästyksenä tai hedelmättömyytenä. Ihan ilman suolisto-oireita. Keliakian ja osteoporoosin välillä on vahva yhteys, samoin keliakian ja ykköstyypin diabeteksen.

Gluteenittomat tuotteet vievät ojasta allikkoon, sillä niiden sisältämät tärkkelykset nostavat verensokeria jopa enemmän ja nopeammin kuin gluteeniviljat.

Kun korvaat ruokavalion rasvan ja/tai lihan "terveellisillä" täysjyväviljoilla saat rasvamaksan, diabeteksen, kaihin ja sydäntaudin. Rasvaton ruokavalio ei ole terveellinen. Viljaton ruokavalio hidastaa ikääntymisprosessia.

Parempi nimi diabetekselle olisi hiilihydraatti-intoleranssi.

Vehnätön/viljaton ruokavalio auttaa mm. näihin sairauksiin: diabetes, reuma ja muut niveltulehdukset, astma, suolistosairaudet, liikalihavuus, akne, autismi, skitsofrenia, pälvikalju, gynekomastia, psoriasis

VAROITUS: Vehnänpuute aiheuttaa hoikkuutta, terveyttä ja kivuttomuutta.


Ei kommentteja: