7. helmikuuta 2014

Kirjasto on kiva keksintö

Kaarlo Jaakkola: Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla
En ole koskaan ahminut mitään kirjaa niin suurella mielenkiinnolla ja nopeudella kuin tätä. Yllättävintä on tietysti se että kirjoittaja on suomalainen kirurgi joka on hoitanut potilaita jo vuosikymmeniä ruokavaliolla, eikä pelkästään suolia pois leikkelemällä. Kirjan innoittamana aion nyt esimerkiksi kokeilla a-vitamiinia kuivan ihon hoitoon. Jaakkolan mukaan a-vitamiini ei tee pahaa maksalle, päinvastoin maksa tarvitsee sitä toimiakseen kunnolla, jopa maksavaurioissa a-vitamiinista on apua. Uskoako vai ei?


Robin Cook: Merkityt
Olin lukenut uusimpia osia Cookin Laurie Montgomery ja Jack Stapleton-sarjasta,  mutta tämä vanhempi oli jäänyt välistä. Näin vanhemmiten moni asia on alkanut ärsyttää minua Cookin kirjoissa. Lapsellinen dialogi ja kaikki muu yksinkertaisuus. Nytkin se ettei naispäähenkilö muka mitenkään arvannut että on raskaana. Joo, eihän naista ihmetytä ja huoleta yhtään jos kuukautiset ovat monta viikkoa myöhässä. Sama juttu se on aina kaikessa viihteessä, varsinkin saippuasarjoissa.

Ja viidessadas asia joka ärsyttää minua nykyään: Se miten elokuvien trailereissa ja jopa kirjojen takakansissa paljastetaan juonesta ihan liikaa. Olin päässyt lähes tämän kirjan loppuun asti kun vasta luin takakannen tekstin kokonaan. Onneksi vasta silloin sillä muuten olisin tiennyt ihan liikaa etukäteen.

Unikoulu aikuisille
Yllättävintä tässä kirjassa on se miten hiilihydraatteja ja virallista ruokapyramidia kritisoidaan. Kehitys kehittyy ja järki lisääntyy? Hiilareita voi syödä illalla unilääkkeeksi. :D Sillä tasan niin unettavia ne ovat. Tosin melatoniini on tietysti huomattavasti terveellisempi vaihtoehto.

Ei kommentteja: