4. elokuuta 2011

True Bloodin neljäs kausi

Luin loppuun kymmenennen True Blood-kirjan Dead in the family. Olin yllättänyt kun sen jälkeen minulle selvisi että kirjoja onkin ilmestynyt yhteensä vasta 11, joista se viimeisin vasta toukokuussa. Luulin että kirjoja olisi julkaistu jo 13-14, mutta ehkä se onkin se lopullinen määrä jonka Charlaine Harris on sanonut tätä sarjaa kirjoittavansa.

Edes kirjastossa ei vielä ole viimeisintä kirjaa Dead Reckoning, saapa nähdä toteuttavatko edes hankintapyyntöni. Outoa olisi jos ensin hankkisivat jotain sarjaa kymmenen osaa mutta yhdettätoista sitten enää ei...

Rupesin jälkijunassa katselemaan USA:ssa kesäkuussa alkanutta True Bloodin neljättä kautta. Aluksi ajattelin jopa että tämähän on ihan yllättävän hyvää ja viihdyttävää menoa, mutta sitten tietyt asiat alkoivat tosissaan vituttaa. Siis tietysti kirjojen ja sarjan väliset erot.

Miksi Ericistä on tehty True Blood-sarjassa täysi paskiainen? "Sookie, olet minun." Siis mitä hemmettiä?! Kirjoissa Sookie ja Eric rakastavat toisiaan aidosti ja ovat jopa periaatteessa naimisissa. Sarjassa Eric on niin paska että on täysin naurettavaa yrittää saada Sookie muka uskottavasti ihastumaan tähän.

Mutta kaiken huippu oli se kun Eric tappoi Claudinen. Oops! Siis mitä helvettiä?! Vaikka Claudinen rooli kirjoissakin oli pieni niin se oli silti noin miljoona kertaa isompi kuin sarjassa.

Noin miljoona asiaa on sarjassa pielessä. Tietysti kaikki ne täysin turhat hahmot ja sivujuonet. Tara, Lafayette, Samin veli, Arlene, Andy ja ihan kaikki heihin liittyvät jutut. Jessicaa ei kirjoissa tietysti edes ole ollenkaan. Noitajututkin on toteutettu nololla tavalla. Päänoita ei itsekään tiedä mitä tekee?! Paska-Eric aiheutti itse paskalla käytöksellään noitumisensa muistamattomaksi, toisin kuin kirjoissa...

Ei kommentteja: