21. heinäkuuta 2011

VHH-kirja: Ruokavallankumous

Jokaisen lihavan tai muuten sairaan ihmisen pitäisi lukea kuuluisan ruotsalaislääkäri Andreas Eenfeldtin karppauskirja Ruokavallankumous. Sitä ovat monet kehuneet parhaaksi kirjaksi aiheesta. Vaikkei se täydellinen olekaan niin todella valaiseva kuitenkin.

Sen jälkeen kun päätettiin erheellisesti että rasva on pahasta lihavien ihmisten ja diabeetikoiden määrä on moninkertaistunut maailmanlaajuisesti. Kun ruokavaliosta vähennetään rasvaa, hiilareiden määrä kasvaa automaattisesti ja lopputulos on maailman mittakaavassa todella karmea. Miten vielä nykypäivänä lääketiede voi erehtyä niin pahasti? Tuloksena on lihavuutta, sairautta ja ennenaikaisia kuolemia. Täysin vältettävissä olevaa kärsimystä.

Ruokavallankumous-kirjassa käydään läpi kaikki oleellinen: Mistä rasvakammo sai alkunsa, mikä rooli kolesterolilla on sydäntaudeissa, miksi rasva on terveellistä syötävää ja sokeri ei, mitä sairauksia hiilihydraattien syöminen aiheuttaa, miksi hiilareiden syöminen lihottaa ja estää laihtumista, miten karppauksessa pääsee helposti alkuun. D-vitamiinillekin on omistettu oma luku.

Andreas Eenfeldt on Ruotsissa tunnettu kostdoktorn-blogistaan. Nykyään blogista on olemassa englanninkielinenkin versio, Diet doctor.


Huok. Mitenhän saisi lähipiirinsä lihavat ja sairastelevat lukemaan tuon kirjan? No eipä sekään auttaisi jos ei ihminen itse halua mitään muutosta kärsivään tai lihavaan olotilaansa.

Luuletko olevasi täysin terve vaikka syöt hiilaripaskaa? Luule uudelleen. Minäkin tiedän lähipiiristäni vain yhden ihmisen johon hiilareiden syöminen ei vaikuta negatiivisesti.

Esimerkiksi nämäkin ovat merkkejä liiasta hiilaripaskan syömisestä:

*Kärsit raivokohtauksista jos edellisestä ateriasta on kulunut "liian pitkä" aika (virallisterveellisellä ruokavaliolla tämä aika on yllättävän lyhyt)
*Vatsasi turpoaa aterian jälkeen
*Koet tarvetta ruokalevolle syötyäsi
*Kärsit iho-ongelmista
*Sinulla on ilmavaivoja (vastoin yleistä harhakäsitystä jatkuva piereskely EI ole normaalia vaan merkki siitä että syöt väärin)

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on kasvattanut suosiotaan niin että karppauskirjoillakin on nyt nettikaupassa ihan oma osasto. Nehän valtaavat jatkuvasti myydyimpien kirjojen listalla kärkisijat! Raaskisipa ostaa itselleen... No ei voi vaan pitää tyytyä lainaamaan kirjastosta.

Ei kommentteja: