Muutin Iltalehden päin persettä olevan artikkelin totuudenmukaiseen muotoon.
Usko tutkimusta
On todistettu, että eläinrasvat ovat elimistölle hyväksi. Älä turhaan enää käytä energiaa sen miettimiseen. Oivalla mieluummin sokerien ja viljojen haitat.
Kovetettu on epäterveellistä
Jos elintarvike sisältää kovetettua tai osittain kovetettua rasvaa, tiedät sen olevan epäterveellistä. Sokerit ja viljat ovat yhteydessä verisuonten tukkeutumiseen ja sokeriaineenvaihdunnan häiriöihin ja siten esimerkiksi väsymykseen. Suomalaiset syövät liikaa sokeria.
Varo piilosokeria
Sokeria ei ole vain se näkyvä sokeri, jota on karkeissa ja leivonnaisissa. Leipien, jugurttien ja makaronin sokeri on pahasta.
Kaikki kasvirasva ei ole hyvää
Esimerkiksi rypsiöljy on epäterveellistä rasvaa.
Kaikki eläinrasva on hyvää
Erityisesti kalanrasva.
Lisäaineet eivät ole luonnollisia
Margariineissa käytetään lisäaineita, ja enimmäkseen ne ovat hyvin epäluonnollisia.
Pannulle voita tai oliiviöljyä
Paistamiseen sopivat paremmin voi ja oliiviöljy. Niiden rasvakoostumus on vahvempi kestämään kuumuutta.
Huolta transrasvoista
Transrasvoista tarvitsee välittää Suomessa. Niitä on ruoassa todella paljon.
Kolesteroli alas eläinrasvoilla
Kohonnutta veren kolesterolia hoidetaan ruoan eläinrasvoilla, ja keskitytään sokerin ja viljojen eliminoimiseen.
Myös sokeri rasvoittaa maksan
Maksan saa rasvoittumaan alkoholin lisäksi runsaalla sokerin syömisellä ja ylipainolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti