14. heinäkuuta 2009

Kaikki rasvoista


Muutin Iltalehden päin persettä olevan artikkelin totuudenmukaiseen muotoon.

Usko tutkimusta

On todistettu, että eläinrasvat ovat elimistölle hyväksi. Älä turhaan enää käytä energiaa sen miettimiseen. Oivalla mieluummin sokerien ja viljojen haitat.

Kovetettu on epäterveellistä

Jos elintarvike sisältää kovetettua tai osittain kovetettua rasvaa, tiedät sen olevan epäterveellistä. Sokerit ja viljat ovat yhteydessä verisuonten tukkeutumiseen ja sokeriaineenvaihdunnan häiriöihin ja siten esimerkiksi väsymykseen. Suomalaiset syövät liikaa sokeria.

Varo piilosokeria

Sokeria ei ole vain se näkyvä sokeri, jota on karkeissa ja leivonnaisissa. Leipien, jugurttien ja makaronin sokeri on pahasta.

Kaikki kasvirasva ei ole hyvää

Esimerkiksi rypsiöljy on epäterveellistä rasvaa.

Kaikki eläinrasva on hyvää

Erityisesti kalanrasva.

Lisäaineet eivät ole luonnollisia

Margariineissa käytetään lisäaineita, ja enimmäkseen ne ovat hyvin epäluonnollisia.

Pannulle voita tai oliiviöljyä

Paistamiseen sopivat paremmin voi ja oliiviöljy. Niiden rasvakoostumus on vahvempi kestämään kuumuutta.

Huolta transrasvoista

Transrasvoista tarvitsee välittää Suomessa. Niitä on ruoassa todella paljon.

Kolesteroli alas eläinrasvoilla

Kohonnutta veren kolesterolia hoidetaan ruoan eläinrasvoilla, ja keskitytään sokerin ja viljojen eliminoimiseen.

Myös sokeri rasvoittaa maksan

Maksan saa rasvoittumaan alkoholin lisäksi runsaalla sokerin syömisellä ja ylipainolla.

Ei kommentteja: