9. huhtikuuta 2007

Yleensä juhlapyhät ovat todella masentavaa aikaa, mutta tämä pääsiäinen meni ohi hujauksessa kun käytin sen leväten, nettisivujani tehden ja paria kirjaa lukien.

Sain viimein luettua loppuun Musta torni-sarjan viidennen osan. Lainasin kirjan kirjastosta jo viime vuoden lokakuussa, ja nyt tuli deadline viimein vastaan. Huomenna se on pakko palauttaa. Callan sudet oli sinällään ihan hyvä ja loppupuolella tuli tirautettua muutama kyynelkin parin hahmon kuollessa.

Mutta lopussa oli myös jotain mikä ärsytti minua. Yksi parhaista asioista Kingin maailmassa on se että kaikki kirjat ovat jollakin tapaa yhteydessä toisiinsa. Callan susissakin yhtenä henkilönä oli Callahan, joka on aiemmin ollut esillä kirjassa Painajainen. Mutta yli mentiin nyt siinä kohti kun kirjassa Callan sudet Callahan löytää kirjahyllystä Stephen Kingin kirjan Painajainen ja huomaa sen kertovan omasta elämästään. Ja sitten Callahan rupeaa itkemään ja toistelemaan että on oikea henkilö eikä mikään fiktiivinen hahmo.

Lopussa oli myös toinen asia mikä ärsytti minua. Paljastui että vihollisen aseina olivat olleet Star Wars-valosapelit ja Harry Potter... "pärskyt". Just joo. Usein voi kysyä missä aineissa King on ollut romaanejaan kirjoittaessaan? En ole lukenut tai nähnyt yhtäkään Harry Potteria, joten en voi tietää onko niissä oikeasti jotain "pärskyjä" ja jos on, niin millaisia ne ovat.

Toinen lukemani kirja on Amerikan Psyko, jossa olen menossa nyt noin puolivälissä. Tuo kirja pitää lukea ihan vain siksi koska se elokuva on niin... hauska. Kirjan takakannessa oikein varoitetaan siitä ettei se sovi herkille ihmisille. Ainakaan vielä mitään järkyttävää ei ole tullut vastaan... tai sitten olen vain tullut immuuniksi kaikelle kauhealle. Kohta muutun psykoksi itsekin?

En tässä pääsiäisen aikaan oikein ehtinyt edes tajuta etten päässyt bilettämään vaikka viikonloppu olikin vapaa. Sherry ei nimittäin ollut maisemissa vaan oli etelässä tapaamassa uusinta beibiään. Olen polttanut Sherrylle aika monta levyllistä Passionsin jaksoja. Pelkästään vanhoja jaksoja on polttamatta vielä 25kpl. Saan kai huomenna onneksi lisää levyjä, kun tämän tietokoneen levytila on valitettavan rajallinen ja jaksot pitää ladata heti niiden ilmestyttyä sillä ne eivät ole saatavilla kauaa.

Ei kommentteja: