23. lokakuuta 2011

Voin ostaminen on noloa

Sainpa taas hävetä Lidlissä silmät päästäni. Ei riittänyt että pudotin käsistäni yhden voipaketin, vaan piti heti perään pudottaa vielä toinenkin. Luulisi että itsensä nolaamisessa olisi joku raja, mutta ei vaan minun kohdallani.

Olin ensimmäistä kertaa liikenteessä ilman passia, ja ajattelin että jos trendi jatkuu samanlaisena niin tokihan henkkarit kysytään. Kun myyjä huomaa että ostoksiin kuuluu myös viinaa niin usein naama tsekataan uudestaan, ihan eri mielenkiinnolla... niin tälläkin kertaa ja vähän kylmäsi. Mutta eipä jääneet siiderit kauppaan.


Pakkomielle parapähkinöistä

Viime aikoina noin joka toisessa lukemassani kirjassa on kehoitettu syömään 1-2 parapähkinää päivässä, pääasiassa seleenin saamisen vuoksi mutta muutenkin. Sain sitten päähäni että minunhan pitää kokeilla parapähkinöitä ja yritin etsiä niitä Kuopion kaupoista. Punnitse & säästä-liikkeessä niitä taitaisi olla mutta enhän minä sinne uskalla mennä. Kammoan pikkukauppoja joissa myyjä kyttää.

Veljmiehessä parapähkinöitä olisi ollut, hinta vain noin 14 euroa puolelta kilolta. Niin halapaa on että hirvittää. Ja iso pussi, halusin maistiaisiksi pienemmän. Veljmiehestä ei muutenkaan löydä nykyään remontin takia mitään. Tavaroiden uudessa järjestyksessä ei myöskään ole mitään järkeä tai logiikkaa. Ennen esimerkiksi mausteet, mantelit ja pähkinät olivat vierekkäin, eivät enää. Ennen myöskin pastakastikkeet, ketsupit ja tomaattimurskat olivat vierekkän, eivät enää.

Tajusin sitten että iHerbissähän olisi tietenkin niitä parapähkinöitä. Harmi vaan että ehdin tehdä tilauksen juuri edellisellä viikolla.

Sitten Lidlin lokakuisessa mainoskuvastossa oli joulukarkkeja, ja niiden joukossa parapähkinöitä. Mutta tietysti suklaalla kuorrutettuna...

Niinpä yllätys olikin suuri kun Lidlissä sattumalta huomasin että hyllyssä on kuorruttamattomiakin eli ihan naturelleja parapähkinöitä. 200 gramman pussi.

Minullako kännireksia?

Olenkin ollut tietämättäni kännirektikko. Nuorempana jätin aina syömättä ennen kännäystä, kahdesta syystä. A) Nousee viina paremmin päähän B) Jos oksentaa niin vatsassa on vähemmän oksennettavaa. Ja ruokahan menee ihan hukkaan jos sen kuitenkin oksentaa.

Nykyään jopa syön ennen bilettämistä, mutta yleensä vähemmän kuin normaalisti. Ainakin olevinaan syynä on kiire. Kiire kiire bilettämään. Ja toki bilettäessä iltapala jääpi aina syömättä. Tosin yöpala korvaa sen useimmiten.


Erosin erään ylimielisen idiootin Facebook-ryhmästä kun hän päätti arpoa palkinnon vain uusien tykkääjien kesken. Teki mieli sanoa pahasti, vanhojen syrjimistä en hyväksy.

Työmäärä on lisääntynyt kolmessa viikossa noin 30%, palkka ei.

Ei kommentteja: