10. lokakuuta 2011

VHH-kirja: Ruoalla terveeksi

Norjalaisen lääkärin Sofie Hexebergin kirja Ruoalla terveeksi - uusi elämä vähähiilihydraattisella ruokavaliolla on paras karppauskirja jonka olen lukenut. Kyllä, jopa parempi kuin se ruotsalaisen lekurin Ruokavallankumous, joka mielestäni rönsyili ehkä hiukan liikaa.

Ruoalla terveeksi on ennenkaikkea selkeä. Asiat selitetään ytimekkäästi ja kansantajuisesti. Kirja tempaisi minut mukaansa heti johdannosta alkaen, mitä ei yleensä ole voinut sanoa kun kyseessä kuitenkin on ruokavaliota käsittelevä kirja eikä mikään jännitysromaani.

Kirjassa käydään läpi lukuisia sairauksia kirjoittajan potilaiden sairaskertomuksien kautta: nivelrikko, fibromyalgia, korkea verenpaine, diabetes jne. Kaikki luonnollisesti parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

Jos pitäisi valita vain yksi vhh-kirja, niin tämä olisi juuri se jonka haluaisin lähipiirini lihavien ja sairaiden lukevan.

Lainaus kirjasta:

En ymmärrä, miten viranomaistahot voivat edelleenkin suositella hiilihydraattipitoista ruokavaliota ihmisille, jotka ovat sairastuneet nimenomaan liiallisen hiilihydraattien nauttimisen vuoksi. Lisäksi koska niin monet ovat sairastuneet tämän ruokavalion ansiosta, en pysty ymmärtämään, miksi sitä suositellaan väestölle yleensäkään. Nämä suositukset johtavat siihen, että yhä useammat ovat ylipainoisia ja sairaita.

Ei kommentteja: