22. lokakuuta 2011

Downton Abbey

Sisältää juonipaljastuksia

Tv-sarjaa Downton Abbey hehkutettiin ja hehkutetaan kaikkialla. Minuun se ei aluksi iskenyt ollenkaan, mutta kai sitä nyt pitää pikkuhiljaa alkaa myöntää että olen jonkinsortin fani.

Kun sarjan ensimmäinen kausi loppui Ylellä, jatkoin toisen kauden katsomista netissä. Se jos mikä on addiktion tai faniuden tai jonkin merkki.

Yksi syistä miksi en aluksi tykännyt Dowtonista on sen läpeensä vastenmieliset henkilöhahmot. Lähes kaikki ovat tuntuneet ainakin jossain määrin ällöiltä tai ainakin muuten vaan yhdentekeviltä.

Aluksi tykkäsin Daisystä, mutta hän on muuttunut silmissäni alkuakin tyhmemmäksi. Ei vaan tajua omaa parastaan. Tai tajua ylipäänsä yhtään mitään.

Jos joku sarjan henkilöistä on se kaikista keskeisin niin se on varmaankin "perijätär" Mary. Mary on itsekäs, iljettävä, ilkeä. Jos voisin ajaa autolla Maryn päälle niin tekisin sen. Ja kun katselin toista kautta niin siinähän sisko-Edith opettelee ajamaan autolla. Siitä sain idean: Edithän voisi ajaa autolla Maryn päälle! Miten niin muka ei? Miksei Downton Abbey voisi olla rohkea ja erilainen sarja ja tappaa päähenkilön? Mutta ei, eihän mitään muuta kuin jotain teko-onnellista loppua voisi ajatellakaan. Eli täyttä paskaa.

Paskasta tulikin mieleeni etten välitä paskaakaan siitä mitä "pää"parille Mary ja Matthew käy. Voisivat vaikka tehdä joukkoitsemurhan.

Rupesin sitten tosissani miettimään että ketkä muka sitten voisivat olla suosikkihahmojani. Löysin kaksi: Anna ja William. Kuinkas sitten kävikään?

Downton Abbeyn toista kautta oli näytetty Englannissa viisi jaksoa, kun sain katsottua neljännen jakson ja päätin katsoa sen viidennen jakson juonipaljastuksia. Big mistake? Ensin ajattelin että kamalaa, pitikin mennä lukemaan. Mutta sitten tajusin että vieläkin kamalampaa olisi ollut jos olisin katsonut jakson tietämättä mitä kamalaa siinä tapahtuu. Ei nimittäin todellakaan tullut pieneen mieleenikään että William voisi kuolla.


Juu, ja joku nobody-Matthew on halvaantunut & kaikkee muuta á la Lady Chatterleyn rakastaja.

"Hauskaa" on se etten vieläkään muista läheskään kaikkien hahmojen nimiä. Mietin esimerkiksi pitkään kuka kumma on Cora. Ja ennen kuin aloitin toisen kauden katsomisen luin sen juonipaljastuksia (ja onneksi unohdin ne samantien), ja luulin tosiaan että Marylle ja palvelija Carsonille tulee jotain säpinää koska muistin nimen väärin... that would have been so wrong.

Tunnistinpa rouva Batesin näyttelijän heti hänet nähdessäni! Dexterin lapsen (jonka nimeä en muista) lapsenvahti edelliseltä kaudelta. Eipä palannut nykyiselle Dexter-kaudelle, koska vaihtoi Downton Abbeyhin? Ei tosin ole näkynyt kuin parissa jaksossa.

Ei kommentteja: