21. lokakuuta 2011

Helena-sarja melkein koossa

Vielä puuttuu sarjan kolmas kirja Helena, sininen sisar. Sattumaa tai ei, se on aina ollut minulle näistä kirjoista se... vähiten mielenkiintoisin. Yksi kirjoista on myös aina pelottanut minua. Siinä oli kummitusportaat...

Kirjat ovat yli 30 vuotta vanhoja, ja ymmärrettävästi hiukan vaihtelevassa kunnossa.


Nettidivareissa on harvemmin kirjoista kuvaa. Aluksi en siis voinut niistä tilata sillä en tiennyt mitkä niissä olleista Helena-kirjoista olisivat haluamaani painosta. Hankin muualta netistä sarjan kaksi ensimmäistä osaa. Meni monen monta viikkoa kunnes tajusin että niiden ansiostahan tiedän nyt mikä se haluamani painoksen painovuosi on, ja voin pelkästään sen perusteella tilata lisää osia ihan ilman kansikuvaakin.

Tämä oivallus iski viime viikolla, ja tilasin samantien neljä Helena-kirjaa kahdesta eri nettidivarien keskittymästä. Muuten... Jos ne kaksi ovat muka kaksi täysin erillistä yritystä, niin miksi niillä on täsmälleen samanlaiset tilauslomakkeet, rekisteröintikaavakkeet jne.?

Hintaa noille on tullut postikuluineen 8 euroa per kirja, joten ihan ilmaista seitsenosaisen sarjan hankkiminen ei ole.

Junamatkalla Helsinkiin luin sarjan ensimmäisen osan. Eipä riittänyt läheskään koko matkan ajaksi. Harmitti etten ottanut toistakin osaa mukaan.

Ei kommentteja: