12. lokakuuta 2011

NHL Premiere: Jokerit-Anaheim

Tiistai 4. lokakuuta

Suurin pelkoni oli myöhästyä junasta. Läksinkin kotoa hyvissäajoin. Eräs toinen tosin nukkui pommiin ja olisi myöhästynyt ellen olisi herättänyt, 15 minuuttia kellonsa soinnin jälkeen... Herätys oli minulla klo 4.15 ja juna Helsinkiin lähti klo 5.45.

Monta kuukautta mietin uskaltaako juna-asemalle mennä bussilla. Sen ollessa normaaliaikataulussa ehtisi hyvin. Mutta sitten oli se yksi aamu kun bussi oli myöhässä... voipi olla että ei olisi ehtinyt. Joten en uskaltanut ottaa riskiä, olisi vain lisännyt stressiä.

Hesassa tietysti ensiksi metrolla (jee!) Itäkeskukseen (jee!). Sieltä löytyikin peräti yksi kirppari, yksi Fida ja yksi UFF. Olin viettänyt edellisellä viikolla hyvänkin tovin selvitellen Helsingin kirppareiden sijainteja. Olin lukenut että UFFin hinnat ovat turhan korkeita ja niinhän ne olivatkin. Silti löytyi 3 euron avaamaton shakkipakkaus, ja sehän kelpasi.

Jouduin pettymään. Olin toivonut löytäväni Itäkeskuksen Ruohonjuuresta Clipperin teetä valkoinen tee + sitruuna, mutta eipä löytynyt. Vasta silloin tajusin että kyseisen teen valmistus on varmaankin lopetettu. Ja niin se onkin, ajat sitten. Enpä tiennyt kun ei sitä koskaan Kuopiosta saanut. Alkon lippulaivamyymälä osoittautui myös täydelliseksi pettymykseksi, kun siellä oli vain tasan yhtä Absolutia: sitä iänikuista Kurrantia. Tallinnaan astiko on pakko mennä jotta saisi juotavaa?

Hotelliin kirjautumisen jälkeen olisin voinut ruveta samantien nukkumaan, mutta ei... päivän pääruokalaji oli vielä edessä. Mentiin rautiovaunulla (jee!) Pasilaan. Ekasta ratikasta tosin käskettiin pihalle koska ratikka oli menossa seisomaan joksikin aikaa jonnekin koska oli 40 minuuttia aikataulusta myöhässä?! Ah noita stadin ihmeitä ei voi tällainen maalaisjuntti ymmärtää. Eipä tuokaan haitannut tippaakaan sillä seuraava ratikka tuli parin minsan päästä. Luksusta. Toista se olis täällä Luopiossa... (tahaton typo)

Oltiin perillä Hartwall-areenalla puoli kuudelta. Ottelu alkaisi seitsemältä ja ovet oli avattu viideltä, ja paikka oli jo täynnä väkeä. Hmm. Syöpöttelemässä. Olisi pitänyt heti ostaa kymmenen euroa maksanut ottelu-ohjelma tai jokin. Ajattelin että myöhemmin, mutta eihän sitä myöhemmin enää ollut tarjolla. Myynnissä oli myös NHL Premiere-tuotteita. Kalliita paitoja ja muuta. Mutta olisi ollut myös viiden euron hintaisia magneetteja, minulle olisi kelvannut mutten jaksanut toisella erätauolla tai ottelun jälkeen jäädä jonottamaan.

Lämmittely alkoi vasta 18.30 ja kyllä sitä hetkeä olikin odotettu. Ottelukin alkoi vasta 19.15. Miksei sitä ilmoiteta viralliseksi alkamisajaksi jos kerran kaikki ottelut NHL:ssä alkavat aina vasta 15 yli?

Ottelussa todellakin ällötti eräs asia. J-O-K-E-R-I-T. Olisi kai se pitänyt tajuta kun kerran Jokereiden peliin oli menossa. En vaan voi mitään sille että Jokerit on aina ällöttänyt minua. En vaan voi mitään sille etten voi tajuta miten kukaan aivot omistava ihminen voi olla Jokeri-fani. Ja niitähän tietysti tuolla ottelussa riitti. Teki mieli kysyä takanani istuneilta innokkailta Jokeri-faneilta: "Anteeksi mutta onko teille tehty lobotomia?"

Toinen asia joka ällötti kenties vieläkin enemmän: Teemu Selänne sitä, Teemu Selänne tätä, Teemu Selänne on ihan mätä. Teemua hehkutettiin ihan liikaa, Saku jäi ihan varjoon. :( Niin niin, olihan kyse Jokereista, Jokereiden pelistä, Jokereiden kotihallista ja Jokeri-Teemusta. Niinpä tuon pelin olisi pitänytkin olla TURUSSA, Tepsin kotihallissa. Jokohan olisi arvostusta löytynyt enemmän Sakullekin. Olin niin outolintu kun en todellakaan kannustanut Jokereita tai edes Teemua vaan vain Sakua.

Paikat ei olisi kovin paljon paremmat voineet olla. Kaikki kuvat by Giggeli.



Sakua haastateltiin toisella erätauolla.




Selkää näki paljon. Ja läheltä.



Jotain ällöjä jokerilaisia ja maailman paras numero 11.


Ottelun jälkeen täydellä lähijunalla (jee?) takaisin keskustaan. Ehdittiin kauppaan ehkä minuuttia ennen sulkeutumisaikaa (22). Oli tarkoitus hakea Mäkkäristä ruokaa mutta eihän siellä ollut tarjolla kuin "yömenu" eli ei salaattia, buu. Olin sit ilman.

Keskiviikko 5. lokakuuta

Herätys klo 7.30. Olin tosiaan ollut edellisen kerran hotellissa joskus lapsena joten en todellakaan tiennyt mitä odottaa aamupalan valikoimasta näin karpin näkökulmasta. Noh söin näitä: kaksi erilaista juustoa, munavoi, broilerileike, keitetty kananmuna, prinssinakki, kurkku, tomaatti, paprika, tee. Olisi ollut myös mm. munakokkelia ja maustamatonta (rasvatonta litku-)jugurttia. En vaan kehdannut ottaa lautaselleni pelkkää voita ilman leipää, vaikka olisi kyllä pitänyt että olisi saanut tarpeeksi rasvaa.

Kierreltiin vähän keskustassa: Tuomiokirkko, kauppatori, Presidentin linna, joku katedraali tai semmonen. Kadulla vastaan tuli joku Matti Vanhanen.

Mutta sitten...

Tultiin hotelli Kämpin eteen juuri kun Anaheimin bussi lähti siitä. En ehtinyt olla kauaa innoissani kun tajusin että pari minsaa aiemmin olisi nähty pelaajien menevän bussiin. Ja myöhemmin koko karmaiseva totuus valkeni minulle... :( :( :(

A) Tiesin että Anaheim on hotelli Kämpissä mutten vaivautunut ottamaan selville hotellin sijaintia

B) Tiesin että Anaheimilla on julkiset ilmaiset harjoitukset keskiviikkona klo 10.30. Mutta mietin vain sitä menenkö katsomaan harjoituksia vai en. Päätin jo aika aikaisessa vaiheessa että en.

Jos olisin osannut yhdistää A:n ja B:n olisin tajunnut että siihen Anaheimin hotellin eteen kannattaa mennä kytikseen juuri sopivaan aikaan ennen harjoitusten alkua niin näkee pelaajat.

Ja vasta monta päivää matkan jälkeen tajusin että...

C) Anaheimin hotelli oli meidän hotellin vieressä!!

Eli yhtälön lopputulos on: En vain osaa enää ajatella kuin fani. En ole enää fani. En ole enää edes teinityttö. Ehkä en ikinä ollutkaan.

Btw, olis niitä nähny muuallakin: Saku ja muut Helsingin yössä

Oli kova kiire kotiin kissojen luokse. Lähdettiin siksi aikaisella junalla. Halusin nähdä ovatko kissat hengissä. Kissatkin saivat tuliaisia koska tiistaina Helsingin rautatieasemalla annettiin Maailman eläinten päivän kunniaksi Whiskas- ja Perfect fit-näytteitä. Itse en tosin aamulla nähnyt kuin ständin pystytyksen.

Sitten vielä jotain aiheeseen jotenkin liittyviä netistä varastettuja kuvia.





Ai niin, Anaheim voitti ottelun jatkoajalla. Taisi olla 3-4. Lälläslää Jokeri-fanit... as if it matters.

Perjantai 7. lokakuuta

Olin jo etsiskellyt ottelulle Buffalo-Anaheim nettistreameja että voisi pelin katsoa suorana. Mutta sattumoisin vain pari tuntia ennen ottelun alkua sain tietää että Nelosen maksullinen urheilukanava oli alkanut näkyä ilmaiseksi juuri sinä päivänä. Ja näkyy lokakuun loppuun asti... Olipa luksusta saada katsoa (Sakun) ottelu suorana ja televiisorista. Todella harvinaista herkkua nykypäivänä. En edes muista milloin oli edellinen kerta. Joskus... olympialaisissa?

Olin aiemmin harmitellut etten sittenkään mennyt tuohon oikeaan NHL-otteluun, vaikka se olisikin maksanut noin miljoonan. Mutta tuon pelin päätyttyä olin iloinen valinnastani, sillä Anaheim pelasi niin surkeasti.

Ei kommentteja: