17. marraskuuta 2014

Kylmää vettä niskaan

Viime viikolla täällä ei pariin päivään tullut lämmintä vettä kuin välillä vähäsen. Vika alkoi maanantaina ja vasta keskiviikkoaamuna oli rappukäytävän ovessa lappu että lämminvesipumppu on rikki ja että vikaa korjataan parhaillaan.

Hurraa, monen kuukauden jälkeen televisiota voi katsoa silloinkin kun netti on päällä. Mutta saapa nähdä miten kauan tuota iloa kestää, häiriöitä on vieläkin. Kappas vaan kun vika olikin DNA:n verkossa, perkele. Perjantaina kävin ihan turhaan DNA Kaupassa, sain vain noin viidennensadannen haaroittimen vai mikälie se onkaan. Vasta soitto vikapalveluun sai huoltomiehen paikalle. Maanantaiaamuna herätessä saikin huomata että televisio ja netti eivät toimineet ollenkaan. No se johtui vain huoltomiehen korjaustöistä.

No mitäs sitten seuraavaksi? Keittiön viemäri ei vedä. Ei edes Kodin putkimies ja karhupumppu auttaneet. Ja karhupumppukin hajosi. Joutuu varmaan soittamaan huoltomiehelle.

Perjantaina minulle soitettiin samasta numerosta kuusi kertaa. Soittaja oli Kelasta. Soiton aihetta en vain ymmärrä alkuunkaan: Minun pitää hakea avopuolisoni asumistukea. Siis mitä hemmettiä?! Mitä jonkun toisen ihmisen asumistuki minulle kuuluu? Minun täytyy tehdä oman asumistukeni vuositarkastus koska ruokakunnan jäsenen oikeus asumislisään päättyy. Ei mene minun kaaliini miksi.

Tänä aamuna näin unen jossa Tapsa tippui puusta kun sen oksa petti. Jäi pudonneen oksan alle ja loukkaantui hengenvaarallisesti. Yritin epätoivoisesti soittaa eläinlääkärille mutta eihän se tietenkään onnistunut. Tarkoittaako tämä uni nyt sitten että Tapsan patti on pahanlaatuinen? Tapsa ei syönyt aamulla aamupalaa ollenkaan, ja se jos mikä oli huolestuttavaa. Tapsahan syö AINA kaikkea paskaakin mikä ei muille kissoille kelpaa. No onneksi Tapsa söi päivällistä normaalisti. Tapsa taisi aamulla vain järkyttyä liikaa huoltomiehen käynnistä eikä siksi voinut syödä.


Jotkut yöt ovat olleet kamalia, päivistä nyt tietysti puhumattakaan. Minä kun tykkään nukkua vatsallani niin joskus tuo mahassani oleva luulosairaus vaivaa öisin aika pahasti. No otin nyt käyttöön estrogeeniä alentavan DIMin, ja voi sanoa että minulla on ollut jopa hyvin lieviä kuumia aaltoja. Nykyiset oireeni viittaavat palleaendoon. Enpä tiedä, alan olla sitä mieltä että pari vuotta sitten koholla ollut maksa-arvo johtui maksaendosta. Voi sanoa että sisuskaluni ovat täysin paskana, johtui se sitten endosta tai jostakin muusta. Mutta on niin vaikea veikata mikä iskee ensin: Ilmarinta? Suolitukos? Jokin muu jokeri? Hetken jo toivoin että endo kasvaisi navasta ulos, siinä sitä sitten olisi ollut näköharhakin.

Jos mietitään ideaalista endodieettiä niin kielletyistä aineista ruokavaliooni ovat kuuluneet vielä alkoholi, kofeiini ja maitotuotteet. Alkoa ja teetä ei mene nyt ollenkaan, mutta on tullut todettua että minun on aika mahdotonta luopua jugurtista ja juustosta. En tiedä mistä vähähiilarisesta korvikkeesta voisin saada yhtä paljon energiaa (rasvaa), ja kalsiumiakin tarttis saada.

Ei kommentteja: