21. marraskuuta 2014

Ftalaatteja ruuassa

Masentavaa. Vaikka tekisi parhaansa välttääkseen tai vähentääkseen altistumistaan elinympäristön hormonihäiritsijöille ja ksenoestrogeeneille niin täysin mahdotontahan se on. Niitä on kaikkialla - ilmassa, vedessä ja ruuassa.

Ftalaattien suurin lähde on ruoka, nimittäin maitotuotteet ja liha. Niiden RASVA. Virallisterveelliset ovat siis olleet kaiken aikaa oikeassa, eläinrasva on erittäin epäterveellistä. Ei tosin rasvan itsensä vuoksi vaan ihmisen tuottamien myrkkyjen. Eikä edes luomuun vaihtaminen näköjään auta asiaa, vaan voi jopa pahentaa tilannetta.

Karppaus on siis pahentanut luulosairauttani. Eläinrasvaa syömällä saa koko ajan lisää ftalaatteja elimistöön. Ei ihmekään että endo tai mikälie leviää hallitsemattomasti.

Toinen suuri ftalaattien lähde ovat mausteet. Kannattaa siis lisätä kurkumaa joka ruokaan sen "terveellisyyden" takia?

Ja on näemmä ihan turha yrittää vähentää estrogeenia luonnollisilla aromataasin estäjillä. (Aromataasihan lisää estrogeenin määrää elimistössä muuttamalla mieshormoneja estrogeeniksi.) Nimittäin kuulemma aromataasi-inhibiittorit vain lisäävät estrogeenin määrää hedelmällisessä iässä olevilla naisilla. Minä kun luulin että voisin syödä noita jopa lääkkeenä, toisin kuin hormoneita. Niin, jossain tutkimuksessa oli todettu että endoa sairastavilla on enemmän aromataasia kuin terveillä naisilla JA aromataasia on runsaasti myös endopesäkkeissä.

Ei kommentteja: