20. marraskuuta 2014

Kela on aina oikeassa

Mielenkiintoista. Olen aina luullut että asumistuki on henkilökohtainen mutta se onkin yhteinen koko ruokakunnalle. Nyt kun se on muuttunut minun henkilökohtaisesta yhden hengen asumistuestani kahden hengen yhteiseksi tueksi, se nousi vain 15 euroa kuussa. Eli avopuolisoni pitäisi olevinaan maksaa puolikkaansa vuokrasta tuolla 15 eurolla. Kelan mielestä sen kai pitäisi olla mahdollista.

Kela on myös laskenut nollatuloiselle avopuolisolleni kuukausituloiksi yli 700 euroa, työmarkkinatukena. Harmi vaan että avopuolisoni on opiskelija eikä siten oikeutettu työmarkkinatukeen. En tiennytkään että Kelan mielestä opiskelijat ovat oikeutettuja työttömyyskorvaukseen.

Kai tuosta päätöksestä pitäisi valittaa, vaikka ihan turhaahan se on. Kyllä ne pykälät aina löytyy mihin Kela päätöksensä on perustanut. Ei vaan mene minun kaaliin Kelan logiikka.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, Kelan päätöksethän ei perustu logiikkaan vaan Suomen lakiin. Missä sanotaan että asumisTUELLA pitäisi maksaa koko vuokra tai siis puolisosi osa siitä? Tuki = tuki. Jos hän on opiskelija, hän voi hakea osuuteensa vuokrasta opintotuen asumislisää (oma vuokrasopimus). Onko opiskelu ammattiin johtavaa? Jos ei, vaan esim. Työväenopisto, niin sitten vaan työkkäriin ilmoittautumaan ja hakemaan se 700€ korvaus. Jos häntä nyt syystä tai toisesta ei huvita sitä hakea, laki tulkitsee sen niin että siihen olisi oikeus ja näin se lasketaan tuloksi.

Anteeksi avautuminen, mutta nämä asiat on useimmiten selvitettävissä. Jos Kela asiat jurppii, muista se äänestäessäsi, sillä eduskunta vastaa Kelasta. Terkuin, Tantta evp

Bella kirjoitti...

Ei ole oikeutta asumislisään eikä työttömyyskorvaukseen. Kun tulot on nolla euroa niin jotenkin sitä luulisi että asumistuki olisi hiukan enemmän kuin 15 euroa. Tiedän toki että sitä voi saada korkeintaan 80% vuokrasta.