Ann Fernholmin kirja: Totuus hiilihydraateista - Mitä jokaisen karppaajan tulisi tietää
Mielestäni parempi nimi kirjalle olisi Mitä jokaisen karppauksen vastustajan tulisi tietää. Sillä karppaajillehan nämä jutut ovat jo selviä. Ja kirjan alkuperäinen ruotsinkielinen nimi on tietysti jotain ihan muuta: Makeampi veri - sokerin terveysvaikutukset No jotain tuohon suuntaan.
Jälleen yksi kirja jonka jokaisen lihavan ja/tai sairaan pitäisi lukea. Mutta ihmisethän haluavat mieluummin jatkaa vanhaa tuttua turvallista sairastamista kuin kokeilla erilaista ruokavaliota pari viikkoa.
Kirjassa kerrotaan sokerin roolista esimerkiksi näissä sairauksissa: dementia, harmaakaihi, reuma, fibromyalgia, melanooma, likinäköisyys. Lue ite kirjasta lissee jos muka kiinnostaa.
Luin kirjasta ensimmäisenä syöpää käsittelevän osion, olenhan syöpäfoobikko. Korkeampi verensokeri suurentaa syövän riskiä ja huonontaa syöpäpotilaan ennustetta. Syöpäkasvainhan käyttää energianaan sokeria. Tosin aika masentava oli se tieto että maksa tuottaa tarpeeksi sokeria syövän tarpeisiin.
Usein mielipiteemme on muodostettu ennalta emmekä jaksa nähdä
vaivaa uuden omaksumiseksi. Ei tunnu hyvältä kuulla, että omat tietomme
ovatkin vääriä.
Nelinkertainen yhtälö on sokeroinut meidät: enemmän sokereita, yhä
nopeammin imeytyviä hiilihydraatteja, vähemmän rasvaa ja vähemmän
liikuntaa.
Olemme sokeroimassa itsemme kuoliaiksi.
Tyydyttyneet
rasvat ovat paljon terveellisempiä kuin nopeasti liukenevat
hiilihydraatit kuten valkoiset jauhot, leivonnaiset ja karamellit. Voi
patongin päällä on terveellisempää kuin itse leipä.
Vaihtaessaan
5% energiansaannistaan tyydyttyneistä rasvoista nopeisiin
hiilihydraatteihin ihminen lisää riskiään sairastua sydäninfarktiin
33%:lla!
Insuliinin tuotanto lopettaa kehon rasvanpolton. Ei siis ihmekään että hiilihydraatteja syömällä on niin vaikeaa laihtua.
Veren sokeritasot liitoksissa dementiariskiin terveilläkin
15. elokuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti