26. elokuuta 2013

Stephen King: Joyland

Odotukseni Stephen Kingin kirjan Joyland suhteen eivät olleet korkealla. Kingillä on tapana kirjoittaa pitkiä romaaneja, mutta Joylandissa on vain alle 300 sivua ja se herätti epäilykseni. Eihän tarinassa sinällään ollut mitään vikaa - se ei vain sytyttänyt minua samalla tavalla kuin vaikkapa Kuvun alla tai 22.11.63. Tosin olen alkanut epäillä tykkäisinkö noistakaan enää jos lukisin ne toisen kerran. Olen vähän harkinnut Kuvun alla lukemista suomeksi, että saisin sen tuoreeseen muistiin ja lisää syitä haukkua Under the dome tv-sarjaa.

Joyland kertoo nuoresta miehestä joka menee kesätöihin huvipuistoon. Joitakin vuosia ennen kirjan tapahtumia tivolissa tapettiin nuori nainen, joka tietysti kummittelee siellä. Toki nuoren miehen työtehtäviin kuuluu myös murhaajan henkilöllisyyden selvittäminen sekä kummituksen vapauttaminen limbosta.


Kingiltä ilmestyy ensi kuussa Doctor Sleep joka on jatko-osa Hohdolle. Toivottavasti se olisi parempi, ainakin odotukseni ovat korkeammalla. Hohtohan oli aikoinaan suosikkini.

1 kommentti:

AbsurdLola kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.