30. heinäkuuta 2013

Keittiöorja

Maanantaiyönä näin unen jossa äitini sai aivohalvauksen. Yritin tilata ambulanssia mutta hätäkeskuspäivystäjä vain naureskeli minulle, ja uhkasin tehdä hänestä valituksen ylemmälle taholle. Unissani ei ikinä saa ambulanssia kun sitä tarvitsisi, kuten ei todellisuudessakaan. Myöhemmin etsin ruumishuonetta isosta rakennuksesta, kenties koulusta. Vielä myöhemmin maailmanloppu oli koittanut, ja me selviytyneet ajelimme ympäriinsä bussilla. Yhdessä vaiheessa maisema alkoi taas näyttää normaalilta, näkyi mm. Uuno Turhapuro peltotöissä, ja jotkut ajattelivat että olemme vihdoin löytäneet tuholta säästyneen alueen. Yhtäkkiä bussissa olivatkin Supernatural-tyypit jotka tajusivat että kaikki on vain Tricksterin (en muista suomennosta) juonia, eikä siis totta.

Maanantaina tein suunnilleen koko päivän ruokaa. Ruokalistalla oli porkkanalaatikkoa, lihapullia ja ruskeaa kastiketta, jota en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt. On aina yhtä kivaa joutua kuorimaan kaksi kiloa porkkanoita. Edellisellä kerralla porkkanoiden kuorimisesta tuli sormeeni jopa rakkula eikä pelkkää tavallista punoitusta ja nivelkipua. Lihapullat vaihtuivat murekkeeseen kun taikinassani oli enemmän sipulia kuin jauhelihaa, eli pullat olisivat pysyneet kasassa erittäin huonosti. Ruskea kastike oli jopa ruskeaa ja ei sentään palanut pohjaan, mutta ei oikein maistunut miltään. En tajua miten jotkut jaksavat tehdä ruokaa joka päivä, tuo satsi sentään riittää minulle 3-4 päiväksi.

Tänään olin vähän harkinnut lähtöä ostoksille kirppareille, joko keskustaan tai Kontin suunnalle. Sää oli aamupäivällä kuitenkin niin viileä, pilvinen ja tuulinen ettei innostanut lähtemään. Totta kai aurinko alkoi paistaa sitten kun oli jo liian myöhäistä lähteä. Olisin halunnut elämäni ensimmäisen kerran terassille.. Olisi sitten voinut viedä Kalin ulos mutta ei uskalla punkkien takia. Kali-raukka on ollut vain kerran ulkona tänä kesänä.

Iski akuutti tarve ostaa uudet tietokoneen kaiuttimet. Jo pitkään ne ovat välillä toimineet vain puolittain, taustaäänet ovat kuuluneet kovaa mutta dialogi hiton hiljaa. Voin kertoa että biisit kuulostavat aika erikoisilta noilla "asetuksilla". Aikaisemmin sain kaiuttimet taas toimimaan normaalisti hakkaamalla tai muuten, mutta nyt en enää.

Olen tehnyt Englannin eBaysta vuosien 2011-2013 aikana noin 170 ostosta.. Uusin rakkauteni ovat nämä kengät.


On tässä ollut ongelmiakin. Lisa Reisert-Halloween asuuni tarkoitettu vaalea toppi jonka ostin jo kesäkuussa ei ole vieläkään tullut perille. Muutenhan sen asun kaikki osaset olisivat jo koossa. Ostin huutiksesta erittäin vaalean sinisen kietaisuneuletakin. En tykkää kietaisuneuletakeista, eikä minulla olisi sellaiselle valkoiselle mitään käyttöä. Oikeanlaisen neuletakin löytäminen on ollut yllättävän vaikeaa, jopa eBayssa ei ole oikein ollut, tuo huutiksen on lähinnä oikeaa mallia mikä on tullut vastaan.

Toinen juttu oli sitten mekko jonka ostin viime viikolla, olin halunnut sen jo ainakin yli puoli vuotta. Oli vaikeaa valita väriä, ja otin lopulta violetin. Mutta sitten myyjältä tuli viestiä että se on loppu, joten sanoin että laittakaa sitten pinkki tai musta. Näin punaista kun myyjä laittoi viestin että ovat lähettäneet minulle valkoisen?! WTF? Laitoin viestin että en halua valkoista. Myyjä pahoitteli ja sanoi sekoilleensa, oikeasti ovat lähettäneet minulle mustan. No saapa nähdä mitä sieltä paketista lopulta paljastuu.


Estrogeenidominanssi - kun paino ei putoa ja mielialat heittelevät
Itsehän olen tietysti diagnisoinut tämän itselläni. Minulla on liian vähän sekä estrogeeniä että keltarauhashormonia. Kun progesteronia on liian vähän suhteessa estrogeenin se pääse hillumaan vapaasti ja aiheuttamaan esimerkiksi endometrioosin. "Kiva" oli tuosta linkistä lukea että on korkeampi riski esimerkiksi tiettyihin syöpiin ja veritulppiin, estrogeenidominanssin ja kilpirauhasen vajaatoiminnan yhteydestä jo toki tiesin.

Ei kommentteja: