18. heinäkuuta 2013

Turku-Tukholma risteily Baltic Princessillä

Juna Kuopiosta Turkuun oli lähdössä sunnuntaina 7.7. klo 11.15.  Kun lähdettiin kävelemään kohti rautatieasemaa kengästäni irtosi yksi remmi. Kävi todellinen onni että kenkä hajosi kun vielä pystyi palaamaan kotiin vaihtamaan ne. Kun tultiin kotiin matkalta huomasin että molempien kenkien pohjat olivat jo lähes murtuneet. Suosikkikenkäni, hyvin 90-luvulta asti palvelleet. Ehkä opin jotain: Kannattaisi matkalle lähtiessä tarkistaa kenkien kunto läpikotaisin, varsinkin jos ei aio ottaa mukaan varakenkiä. Mentiin sitten taksilla juna-asemalle.

Oltiin laivaterminaalissa taas todella hyvissä ajoin, ja vietettiin aika läheisessä Check Point-baarissa. Laivaan päästiin sviittimatkustajina "takaoven" kautta jo klo 19.55. Baltic Princess lähti Turusta kohti Tukholmaa klo 20.15. Buffetissa oltiin ensimmäisten joukossa.




Baltic Princessillä on kahdenlaisia sviittejä: keulassa olevat suitet ja perällä olevat executive suitet. Molemmat ovat samankokoisia, executiveissa tosin on mielettömän iso parveke (joille yläpuolen aurinkokannelta heitetään kaikenlaista kivaa ja kuulemma jopa kustaan). Executivet ovat paljon kalliimpia kuin suitet. Kuvia suitesta:




Eniten mietitytti etukäteen onko suitessa ollenkaan telkkaria makkarissa, mutta kyllä oli.




En ymmärrä miksi kukaan haluaisin peräpään kalliisiin executive suitehin, kun mielestäni laivan parhaat paikat ovat keulassa. Suitemme oli yhdeksännen eli ylimmän hyttikannen keulassa, paremmalle paikalle ei voisi päästä. Hiukan jäi harmittamaan ettemme saaneet kulmasuitea, sellainen olisi viisi neliötä isompi (26/31). Mutta onpahan nyt tultu oltua suoraan eteenpäin olevassa hytissä, kun se jäi commodoressa kokematta, eteenpäin olevia commoja kun on niin vähän.


Ennen reittivaihtoa Baltic Princessin minibaarissa oli 8 pikkupulloa kaikenlaista kivaa, mm. 2 pulloa vodkaa. Mutta eipä ole enää. Mietityttää onko ne pikkupullot nykyään Silja Europan minibaarissa? Nyt Balticissa ei ollut kuohuviiniä vaan peräti aitoa shampanjaa, arvo 30 euroa.



Söin buffetissa enemmän kuin koskaan, kun uskaltauduin ensimmäisen kerran kokeilemaan kastikkeita, bernaisea ja smetanaa meni hitosti. Buffet oli uudistunut paremmaksi, kenties juuri 1.7.? Suosikkini marinoidut herkkusienet olivat tehneet paluun, ja oli kahtakin hyvää lämmintä kasvissekoitusta. Ruokaa tuli syötyä koko risteilyn ajan niin paljon että vaihdoimme lounasbuffetinkin myöhäisempään kattaukseen (klo 14/16) kun aikaisemmin ei olisi pystynyt aamiaisen jäljiltä vielä syömään.

Absolut-vodkat ovat poistumassa valikoimasta ainakin Baltic Princessin baareista, kenties muidenkin Siljan/Tallinkin laivojen? Iskelmä-baarissa (jossa on ihanan väriset pinkit/violetit tuolit) oli jäljellä vielä yksi pullo Absolut Citronia (jota ostin itselleni tax freestä). Atlantis Palacen alakerrassa oli vielä lähes piilossa pullo Absolut Gräpevinea, jota maistoin nyt ensimmäisen kerran.

Baltic Princessin piti palata Turkuun maanantaina 8.7. klo 19.15., mutta myöhässä oltiin, ilmeisesti Maarianhaminan ongelmien takia. Turun Sokos Hotel Hamburger Börs oli minulle todellinen pettymys. Saimme huoneen jossa oli makuualkovi, eikä sängystä käsin nähnyt televisiota. Kaikissa aikaisemmissa hotellihuoneissa joissa olen ollut on telkkari sängyn jalkopäässä. Oikeasti teki mieli mennä vastaanottoon vaatimaan jotain toista huonetta. Sitten keksin että jos makaan sängyn jalkopäässä poikittain pystyn juuri ja juuri näkemään tv:n, vaikka alkovin liukuovi yrittikin estää näkymän. Onneksi kaukosäädin toimi noin kaukaa asti. Tulikin nukuttua tuolleen väärinpäin. Onhan se sänky ihan liian lyhyt noinpäin mutta minkäs teet.


Huone oli muutenkin todella rupuinen, ikkunoissa kalterit ja makkarissa lämmikkeenä sähköpatteri. Heti huoneeseen sisääntullessa tien blokkasivat avoimet kaapinovet joita ei saanut ollenkaan kiinni sillä lisäpatjat pursusivat ulos.


Hotellin aamiaisella oli aivan hirveä ryysis, siis kamalasti ihmisiä. Eikä ollenkaan munavoita. :( Haluaisin valita hotellini sen perusteella onko aamiaisella munavoita. Hamburger Börsin sijainti Turussa on täydellinen, mutta kaikki tämä paska aiheuttaa sen etten halua sinne enää koskaan uudestaan.

Juna Turusta kohti Kuopiota lähti tiistaina 9.7. klo 13.05. Pieksämäki-Kuopio välin "Intercity" olikin pikajuna eli tekisi mieli vaatia korvauksia. Olisin halunnut lähteä Turusta jo aamukymmenen junalla mutta se olisi ollut pikajuna ja arvelutti se ettei ilmastointia ole ja se miten selkäni kestäisi sen penkkejä. Mutta silti en välttynyt pikajunalta, onneksi väli oli noin lyhyt.

Ei kommentteja: