29. heinäkuuta 2013

Ihmisen viikonloppu

Perjantaina aamupäivällä Olle herätti raapimalla jalkoja eikä meinannut millään lopettaa. Lopulta sain kuitenkin nukuttua yhteen asti. Kahdelta vuorossa oli (matkan ajaksi laitetun ylimääräisen) kissanvessan pesu, imurointi ja lattioiden pesu. Tulin suihkusta juuri ennen neljää, joka on kissojen ruoka-aika. Ja minun. Pahaa tehotuotettua broileria, Lidlin Grillimaisteri Fajitasta. Laadultaan niin huonoa, epämääräisiä kovia kohtia.

Minulla on yhä enemmän moraalinen objektio lihansyöntiä kohtaan. Kaiken lihan syöminen on niin epäeettistä. Lihoista ei maistu kana, ei mitkään muut siat kuin jauheliha ja pekoni ja lihahyytelö. Lohi kyllä mutta siinä voi aina olla ruotoja.

Muutenkaan ruoka ei maistu. Olen kyllästynyt kaikkiin kasviksiinkin. Aina vaan porkkanaa tai lanttua tai kaaleja. Salaattia menee kesällä joo... paitsi että en ole voinut varsinaisesti tehdä salaattia koko kesänä, ei se salaattikulho mahtuisi koskaan jääkaappiin kun siellä on aina vähintäänkin mansikkarahkakulho. Miten muka olisi tarkoitus mahduttaa kahden ihmisen ruuat yhteen jääkaappiin? Joo, pitäisi kai ostaa itselle oma jääkaappi, että voisi tehdä haluamiaan ruokia miettimättä mahtuuko jääkaappiin. Paitsi että ei tietenkään ole varaa. Paitsi että äidillähän olisi käyttämätön jääkaappi.. Paitsi että ei se tänne itsekseen lentäisi.

Olin odottanut uusinnoissa Downton Abbeyn kolmannen kauden viidettä jaksoa. Näin jaksosta unta monta kertaa, perjantainakin. Ja vaikka tiesin mitä tapahtuisi niin itkin silti silmät päästäni. Giffejä jaksosta


Perjantai-iltana keskiviikkona ostettua kurkkua ei löytynyt jääkaapista. Luulin jo että olin unohtanut sen kaupan kassalle mutta se oli vieläkin laukussa. Se kurkku on sitten käynyt shoppailemassa myös Lidlissä...

Olin katsonut kaikki osat Hotellien salattu maailma-dokkarisarjasta. Perjantaina oli vuorossa viimeinen eli kahdeksas osa. Monacossa oltiin ja meinasi pudota silmät päästä kun kuvaruutuun ilmestyi eräs DC. Long time no see, should I say?

Lauantaina katselin vähän aikaa netissä mäkihypyn kesägp joukkuekisaa. Ei Suomea näkynyt ja vasta sitten paljastui että kyseessä oli sekajoukkukilpailu, buu-uu. Ei tuommoisia höpöjuttuja tueta.

Lauantaina Tapsa söi nälkäänsä teippiä seinäkalenterista ja yritti myöhemmin oksentaa sen, onnistumatta. Pelotti sillä olen menettänyt jo yhden lemmikin teipille.

Kun tulin sunnuntaina kotiin Siilinjärveltä päätin käväistä lähikaupassa. Se oli kyllä pettymys, oli vain ulkomaisia irtosipuleita eikä porkkanoita kilon pusseissa. Vaikka sainkin metsäreissulla puhdistettua jalkapohjat aika hyvin sammaleella, jalat piti silti pestä kotona, varvasvälit olivat ihan mustat.

Stephen Kingin SE: Intialainen versio, josta katsoin perjantaina kolme ensimmäistä jaksoa. Niitä taitaa olla yhteensä yli 50. Harmi kun ei ole englanninkielistä tekstitystä.


Ja vielä jotenkin aiheeseen liittyen: There's something rotten in Derry...

Ei kommentteja: