29. syyskuuta 2010

True Blood vs. kirjat

Aikasempia aatoksiani kolmannesta True Blood-kirjasta.

True Bloodin kolmas kausi oli täynnä menetettyjä mahdollisuuksia. Kaikki kolmannen True Blood-kirjan ihanat kohtaukset loistivat poissaolollaan.

Ymmärrän että sarjaan on pakko lisätä kaikenmaailman paskoja juonikuvioita. Mutta sitä en ymmärrä että kirjojen upeita kohtauksia ja juonikuvioita muutetaan huonommiksi. Jos kirjassa on jotain jännää ja dramaattista niin miksi sarjan versio on vesitetty pannukakku?

Eniten vituttaa se että odottaa innolla jotain kirjan hyvää kohtausta, mutta sarjassa joko ei ole sitä ollenkaan tai se on muutettu huonommaksi. Mitä ihmeen järkeä on tehdä kirjasta tv-sarjaa jos sen parhaita puolia ei edes käytetä hyväksi?

Jos pari kolmannen kirjan kohtausta olikin mukana niin ne oli muutettu ihan toisenlaisiksi. Esimerkiksi jos kirjassa Sookien pelastaa Eric niin sarjassa yrjö-Bill. Kirjassa Sookie tappoi Lorenan ihan yksin, sarjassa hän tarvitsi tietysti noin miljoonan vampyyrin, ihmissuden ja ihmisen apua. Ihan niin kuin ensimmäisen kauden lopussa, jolloin kirjassa Sookie tappoi Renen yksin, sarjassa apuun riensi ainakin palava Bill, en muista oliko muitakin.

Kolmannesta kaudesta oli jätetty pois.. Se kun Sookie seivästettiin ja Eric pelasti hänen henkensä... Se että Bill raiskasi Sookien sen lisäksi että melkein tappoi. Ihmissusien pahasti pahoinpitelemä Sookie. On niin paljon kohtauksia joiden pilaamista en ymmärrä.. Olisin halunnut nähdä Sookien ja Alciden hankkiutuvan eroon kaapista löytyneestä ruumiista ja koko sen mysteerin.. Club Deadin mahdollisuudet hukattiin ihan täysin. Ne kohtaukset jotka sarjassa olivat olivat tosi typerästi tehtyjä.

Claudine oli pettymys. Naisen jonka pitäisi olla tyrmäävän kaunis olikin koukkunenäinen noita-akka. Kuka tahansa muista keijuista olisi sopinut siihen rooliin paremmin. Moni ei ole tykännyt siitä että Hotshotin asukeista tehtiin nälkää näkeviä narkkareita. Jääkö neljännellä kaudella näkemättä Jason Feltonin vankina? Eikö Jasonista tulekaan pantteria? Mutta kaikista ällöttävin hahmo oli Russell, "kuningas". En tosin ymmärrä sitäkään miten vampyyrit ovat olevinaan noin järjestäytyneitä..

Ja entäs sitten Sam! Sarjan alussa Sam oli suosikkihahmoni, ainoa jota pystyin edes jotenkin sietämään. Kirjoissa Sam ei tee juuri muuta kuin haikailee Sookien perään. Vihaankin sitä että sarjassa Sam on Taran kimpussa. Ja mitäs nyt sitten: Sarjassa Samista tehtiin murhaaja ja muutenkin täysi kusipää. Kiva. En tosin tiedä mitä Samille on kirjoissa tapahtunut, olen lukenut vain viisi ensimmäistä.

Sarjassa Bill olevinaan rakastaa Sookieta ja vain Sookieta. Ja vihaa Lorenaa. Kirjoissa Bill on hulluna Lorenaan ja jättää Sookien heti kun Lorena kutsuu. Mutta Lorena onkin ihan itse petturi ja kiduttaa Billiä tappomielessä. Billin petoksesta huolimatta Sookien täytyy pelastaa hänet. Sarjassa Sookie päätös jatkaa Billin etsimistä vaikka Bill oli hänet jättänyt oli täysin järjetön, vailla mitään syytä.

Sarja on kirjojen vastaisesti täysin pro Bill, vaikka Ericillä on monta kertaa enemmän faneja. Pistettin Bill jopa kosimaan Sookieta, vaikka kirjoissa Bill on aikamoinen asshole eikä välitä Sookiesta tai tämän hyvinvoinnista paskan vertaa. Kolmannella kaudella on monessa kohtaa laitettu Ericin tilalle Bill Sookieta pelastamaan. Pakkohan sille paskiaiselle on jotain keksiä sillä kirjoissa ei ole Billiä enää juuri ollenkaan!

Tulen olemaan mielettömän pettynyt jos neljäs kausi ei seuraa neljännen kirjan pääjuonta. Jos Eric ei menetä muistiaan ja jos Sookie ja Eric eivät päädy yhteen..

En ymmärrä miten yksikään True Blood-kirjojen fani voisi olla sarjan fani. Niin urakalla kirjoja raiskataan.

Jokohan tämä valitus riittäisi... En jaksa enää edes lukea tätä läpi.

2 kommenttia:

aliisa kirjoitti...

Agreeing like crazy! Tyhmä sarja! Ihanat kirjat!

Bella kirjoitti...

Ihmeellistä että joku on samaa mieltä.