26. kesäkuuta 2010

Karppipitsaa

Olen ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla enemmän tai vähemmän kymmenen vuotta. Ensin viisi vuotta vähemmän ja sitten nämä viimeiset viisi vuotta enemmän. Kymmenen vuotta sitten lopetin sokerin ja valkoisten jauhojen syömisen. Viisi vuotta sitten ruokavaliosta jäivät pois loputkin viljat, riisi ja peruna.

En ollut koskaan aiemmin karppiaikoinani tehnyt pitsaa. Enkä itse asiassa ollut koskaan tehnyt minkäänlaista pitsapohjaa itse, käytin aina vain kaupan valmiita. Nyt tein karppipitsapohjan tämän ohjeen mukaan. Tosin käytin mantelijauhoja ja vettä en laittanut, sillä seos oli muutenkin ihan liian löysää. Uunissa ollessa pitsapohja meni ensin kuplille ja sitten muodostui vain yksi koko pohjan kokoinen kupla. Olisi varmaan räjähtänyt ellen olisi ottanut pois uunista.

Täytteeksi laitoin vain tonnikalaa ja kaapin perältä löytyneet herkkusienet, tietenkään unohtamatta tomaattipyrettä ja juustoa. Entisaikoina söin yleensä tonnikala-ananas-pitsaa, vaikken edes periaatteessa pidä ananaksesta. Pitsaan se kuitenkin sopi hyvin tonnikalan kaveriksi.

Varmasti todella edustavan näköistä "mössöä"...

Ei kommentteja: