5. heinäkuuta 2008

Ylipaino vaanii kotikissaa

Miksiköhän? No siksi kun teolliset kissanruuat ovat täynnä hiilihydraatteja, jotka eivät kuulu ollenkaan kissan luonnolliseen ruokavalioon. Ja koska ihmiset syöttävät kissoilleen omia paskahiilareitaan, koska se kissa "niin tykkää niistä".

Tekee aina pahaa nähdä helvetin ylipainoisten kissojen kuvia. Jos rakastaa lemmikkiään, ei syötä sitä muodottomaksi möykyksi, joka hädintuskin pystyy kävelemään edes ruokakupille asti. Lemmikinpitokielto tuollaisille eläinrääkkääjille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän suurin syy ole kuitenkin tuo liikunnan puute. Jos jää ylijäämä energiaa niin rasvaksihan se muuttuu.

Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa, että kisu pysyy hyvässä kunnossa jos vaan saa liikkua paljon.

Bella kirjoitti...

Ihmisenkin painonpudotuksessa liikunnan merkitys on jotain 5%:n luokkaa. Ruokavalio on kaiken a ja o, liikunta tulee kaukana perässä.

Eikä edes kaikki maailman liikunta muuta epäterveellistä ruokavaliota terveelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, arvelinkin, että vielä väittely tästä kehkeytyy.

Mistäs tuon 5% olet ottanut? Ruokavalio on tietysti tärkeä, mutta monet muutkin asiat siihen vaikuttavat. Geenit, liikunta, hormonaaliset jutut, jne. Itse pidän liikunta tärkeänä, koska sehän on se pääjuttu johon tuota energiaa juuri kuluu. Ja rasvasta ja sokeristahan tuota energiaa juuri tulee.

Epäterveellinen ruokavalio nyt on asia erikseen, sehän ei lihota, se ei vaan ole hyödyksi. Riippuu kait minkä lasket epäterveelliseksi tietysti myös.