21. syyskuuta 2016

Ostin saappaat

Citymarketista. On tullut huomattua jo vuosia sitten että Citymarket on paras kenkäkauppa kun etsii halpaa ja hyvää valikoimaa.

Raahasin sovituskoppiin kolmet saappaat. Kyllä, sovituskoppiin. Oli pakko mennä sinne asti kun saappaita kokeillessa pitää ottaa housut pois jalasta, en saisi farkkujen lahjetta käärittyä tarpeeksi ylös. Nykynuoret kai käyttävät saappaita pillifarkkujen päällä. No minä en ensinnäkään käytä pillifarkkuja ja toisekseen jos ei pelkkä jalkakaan meinaa mahtua saappaaseen niin miten se farkkulahje vielä sinne menisi?

Vain yksissä näistä kolmista saappaista oli vetoketju, ja se ei tietysti mahtunut kiinni. Toisena kokeilemani löysävartinen eli ns. slouch-saapas (kuitissa lukee vetosaapas), sekin vetuketjuton, mahtui hyvin jalkaan. Tarjoushinta 40 euroa (eBayssä on näköjään epäilyttävän samannäköiset saappat 13 punnalla eli "sovituslisä" on näköjään tuon verran), saattoivat hyvinkin olla kaupan halvimmat saappaat ja ostin ne. Kolmansissa saappaissa oli vetuketjuton mutta venyvä varsi, en kuitenkaan uskaltanut kokeilla niitä kunnolla. Mikä lie on kauppojen periaate jos kenkä hajoaa sovittaessa? Tai jos vaikka vetuketju menee jumiin eikä kenkä lähde enää jalasta...

Olen aina ollut vetuketjuttomia saappaita vastaan. Minulla oli vielä äskettäin sellaiset ja aina sai jalkaan laittaessa pelätä että ne hajoaa kun se laitto oli niille niin suuri rasitus. Mutta kaipa tuo löysävartinen saapas on eri juttu. Ja ilmeisesti tuollainen slouch-malli on ainoa joka minulle enää mahtuu. En tykkää niistä ulkonäöllisesti mutta minkäs teet.

Kyllähän tässä tuli vähitellen mieleen sekin että pitäisikö olevinaan yrittää isompaa kenkäkokoa kuin tuo vanha 38. Mutta luulenpa että 39:ssä olisi se jalkaosa ihan liian pitkä minulle. Mutta leveyttä tarviisin jalkaosaan lisää ja olisihan niitä erilestisiä kenkiä olemassa.

Oli muuten rankka reissu, kun päätin suuressa viisaudessani kävellä kotiin. En edes saanut ostettua niin paljoa kuin halusin kun ostoskoriin ei mahtunut enää yhtään mitään. Satasen ostokset silti. Tarjousaluslakanoissa oli surkea värivalikoima, vain valkeaa ja harmaata. Ja viime tipassa jopa huomasin toisessa kohdassa vaaleansinisiä. Minähän kun en enää koskaan tee sitä virhettä että ostaisin tummia lakanoita, koska jostain syystä vain ja ainoastaan ne tummat lakanat ovat ihan hirveitä kissankarva-magneetteja. Ja on ihan turha väittää minulle että niissä vaaleissa lakanoissa ne karvat eivät vain muka näy, kyse EI ole siitä. Minullahan kuluu lakanoita paljon koska eräs Olle tykkää päivätyönään repiä niitä.

Kuopion S-kaupat päättivät suuressa viisaudessaan poistaa valikoimastaan parhaan valmissalaatin eli Apetitin savulohisalaatin. No Citymarketissa sitä näköjään vielä on, jee. Sinnekö sitä sitten pitäisi raahautua joka viikko pelkän salaatin perässä? Olen jo pitkään syönyt usein aamupalaksi valmissalaatin. Harmittaa kyllä kun melkein kaikki niistä ovat täynnä lisäaineita.

Minullehan on tulossa vielä yhdet saappaat eBaystä. Niissä pitäisi olla venyvä varsi JA kokopitkä vetoketju. En nimittäin tajua sitäkään miksi monissa saappaissa on vetoketju vain osassa matkaa. Eihän näissä korkoa ole mutta toivon että sopisivat hyvin matkustamiseen.


Viime yönä näin painajaisunen jossa ensilumi oli satanut jo näin syyskuussa. Kun herätyskello soi ajattelin että onneksi se ei ole minulle, että se ei VOI olla minulle. Mutta oli se. :( Ulkona näyttikin ihan siltä että olisi voinut sataa lunta, maisema oli niin valkoinen sumun takia.

Ei kommentteja: