12. syyskuuta 2016

En tilaa enää iHerbistä

Kylläpä vituttaakin olla olevinaan riippuvainen jostain nettikaupasta.

iHerb muutti postitustapaansa. Uusi DHL Global Mail tarkoittaa korkeampien postikulujen lisäksi sitä että yksityiskohtainen tuotelistaus näkyy paketin päällä. Ja sehän ei missään nimessä käy minulle.

Harkitsin mm. eBaysta tilaamista mutta sitten löysin USAlaisen nettikaupan (netrition.com) joka suoraan sanoo laittavansa paketin päälle tiedoksi vain samaan tyyliin kuin iHerb ennen, ja sehän oli: "Natural products for personal use". Eikä siis tuotekohtaisia tietoja.

Aloin jo hiukan huolestua että missä se paketti luuraa. Mutta tänä aamuna sitten juuri kun olin herännyt 11 jälkeen ovikello soi. Ajattelin ensin olla avaamatta ovea. Että ei voi olla mitään pakettia tulossa kotiinkuljetuksella juuri nyt. Kurkkasin ikkunasta ulos ja oven edessä oli pakettiauto. Avasin oven ja pakettihan se oli.

Saksasta. Mitä ihmettä? Joo, tilasin kyllä lauantaina Saksasta Crazy cat lady-mukin mutta ei se voi tulla jo maanantaina. Ja EMP:n tilauskin tulee Saksasta, mutta ei kotiinkuljetuksella.

Yllätys olikin suuri kun paketista paljastuivat Netritionin pilleripurkit. Käyttävät siis näköjään Euroopassa jostain syystä Deutsche Postea. Ja kotiinkuljetusta! Kannatti maksaa postikuluja peräti 6,62 dollaria? Paketin tulossa kesti siis lopulta vajaa kolme viikkoa. Piti oikein yrittää kurkkia tuon DP:n tarran alle että mitä siinä Netritionin omassa tulliselvitys-lapussa on lukenut. "Nutritional supplements" näyttää lukevan.

Kun systeemi on nyt todettu toimivaksi teenkin heti toisen tilauksen. Valikoima Netritionissa on tietysti todella minimaalinen verrattuna iHerbiin, mutta sieltä onneksi löytyy pahiten tarvitsemani tuotteet.

Ja sehän on hauskinta miten oikein löysin tämän nettikaupan. Etsin Googlesta keskusteluja aiheesta iHerb ja DHL Global Mail, kun suomeksi ei juurikaan ole. Eksyin jollekin ehkä puolankieliselle tms. keskustelufoorumille, jossa oli myös keskusteluketju iHerbin vaihtoehdoille. Montaa nettikauppaa kävin katsomassa ennen kuin löytyi se oikea. Eli sellainen joka toimittaa Suomeen ja joka EI käytä DHL Global Mailia. Ja kun Netrition vielä ihan suoraan kertoo toimitusehdoissaan mitä tarkalleen ottaen kirjoittaa paketin päälle, niin sehän oli suorastaan rakkautta ensi silmäyksellä. Saa nähdä miten kauan tämä hauskuus kestää.

Ei kommentteja:

Pizza-online.fi