15. joulukuuta 2014

Työ-öiden iloja

Parin työvuoron jälkeen voin taas todeta että mielestäni tietynlaisilla ihmisillä ei pitäisi olla mitään oikeutta elää. Jos olet ilkeä, lakia noudattamaton, varasteleva luuseri... niin ladon takana on kyllä tilaa. Mitä vanhemmaksi tulen sitä suvaitsemattomammin suhtaudun kaikkeen paskaan ja idiootteihin. Vanhemmiten minusta on tullut rasistikin, ihan vain omakohtaisten kokemusten takia. Tosin olen ihmisvihaaja muutenkin joten mitäpä pienistä.


Ja kokonaan toinen asia: Tämä Suomenmaa on täysin paska paikka, koska dementoituneet mummelit joutuvat asumaan kotonaan vaikka eivät siellä pärjää.

Haluaisinpa tietää mikä on pakkasraja jolloin ulos kylmään sammuneelle juopolle pitää soittaa ambulanssi? Milloin iskee hypotermia? Kovalla pakkasella tietysti, ja lumessa. Mutta entäs nollakelillä ja rapun katoksessa? En voi muutenkaan tajuta tai hyväksyä sitä että jonkun ihmisen henkikulta olisi minun vastuullani. Pienikokoisena naisihmisenä en tosiaankaan halua mennä yrittämään juoppojen hereille potkimista. Nehän saattavat virottuaan vaikka käydä päälle.


2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Yleisimmät syyt ihmisten kuolemiselle kaduille johtuu juuri tuosta, kun ohikulkijat mielestäni liioittelevat vaaraa (tai vaihtoehtoisesti ajattelevat että eiköhän joku muu ole jo kutsunut apua).

Kukaan itsensä sammumistilaan juonut humalainen ei ole niin ketterä, etteikö sitä voisi tervejärkisen etäisyyden päästä tuuppia ja huudella hereille sekä juosta tarvittaessa karkuun mahdollisen uhkaavan käyttäytymisen ilmetessä.

Ei siinä tarvitse edes alkaa mitään suusta-suuhun tekohengitystä antamaan tai kantamaan muualle, kunhan herättää tyypin josko tämä pääsisi siirtymään itse muualla.

En ole itsekään mikään korsto-kokoinen mieheksi, mutta ihan hyvin pystyin eräänä syksynä herättelemään erään uupuneen herrasmiehen kylmältä asfaltila ilman pienintäkään vaaraa. Soitin asiasta 112:een, mutta tämä herrasmies lähti hoipertelemaan zombie-tyylillä jo ennen kuin kyyditys kerkesi paikalle.

Kannattaa toki myös muistaa, että heitteillejättö on lain mukaan rangaistava teko.

Bella kirjoitti...

On niin huonoja kokemuksia humalaisista että minusta ei ole kansalaisvelvollisuuttani hoitamaan tuollaisissa rajatapauksissa. Onneksi sammuneet ovat useimmiten sisätiloissa ja kuorsaavat täyttä päätä, joten kaiken tietää olevan ok.