31. joulukuuta 2013

Endometrioosi pahentunut?

Tapaninpäivän aamuna heräsin siihen että ylävatsaan koski. Kaiken oleellisen tilanteestani kertoo se että kuukautiskivut ovat ylävatsalla, siis keskellä kylkiluita. Sairasta. Sen jälkeen vaikka kipua ei olisikaan niin tuntuu kiristystä ja painon tunnetta, niin kuin rintakehän ympärillä olisi vyö tai panta. Hengenahdistusta on, mutta se on vielä toistaiseksi lähinnä henkisistä syistä johtuvaa, koska olen ihan paniikissa tästä pelosta. Viime yö oli pelkkää hengenahdistusta juuri tuosta syystä. Minähän kaipaan öihini lisää paniikkia, kun on kauhukohtauksia muutenkin tarpeeksi. Keuhkojen alueelle asti levinnyt endometrioosi voi aiheuttaa mm. ilmarinnan, keuhkon painumisen kasaan. Sitä tai jotain muuta yhtä kivaa odotellessa, eniten pelkään keuhkokuumetta tai mitä tahansa muuta joka vaatii antibiootteja. Niin, voihan tämä olla jotain muutakin kuin endoa..

Selkä ei kestä enää mitään. Vaikka en istuisi koneella yhtään niin silti selkä kipeytyy heti ja pahasti kaikesta. Uudenvuodenaaton aattona heräsin siihen että alaselkään koski, koska nukuin mahallani. En saisi siis sitäkään enää tehdä. Koneellahan en ole nykyään juuri koskaan. En ole enää ollenkaan varma siitä etteikö alaselkäkipuni liittyisi endoon. Sitähän alunperin epäilin niiden kipujen alkaessa.

Viinan kittaamista olen päättänyt vähentää. Kaksi syytä. Ensinnäkin alkoholilla on estrogeenivaikutus eli se potentiaalisesti pahentaa endoa (ja kappas vaan, näköjään alkoholisteilla on endoa enemmän kuin muilla). Toisekseen raha. Aion hankkia Playstation 3:n koska joudun nykyään vain makaamaan sängyn pohjalla, ja tarvitsen sinne viihdykettä. Ensimmäinen peli jonka ostan on GTA 5. Nykyäänhän minulla on vain Gamecube. Eli tavoite on että jatkossa vietän lauantai-illat ryyppäämisen sijaan pelaten?

Mitä laihempi nainen sitä pahemman luokan endo, eli lihotuskuurille hep. Mutta mitä kaloripitoista muka voisi syödä kun lähes kaikki ruoka potentiaalisesti pahentaa endoa? Kofeiiniakin pitäisi välttää eli ei suklaata, kaakaota eikä edes teetä?! Mutta kun olen tee-addikti, en mitään muuta juokaan. Toki pääasiassa vihreää teetä jossa on vähemmän kofeiinia kuin mustassa teessä, mutta silti.

Rupean nyt ottamaan joka päivä seleeniä, koska sitä käytetään lehmillä endoon. Enpä silti usko että siitä on mitään apua. Melatoniinia käytän nykyään aina kun mahdollista, koska siitä tutkitusti saattaa olla jotain apua. Tosin sitä pitäisi kai ottaa (paljon?) suurempi määrä kerralla kuin 1 mg. En haluaisi, sillä sitten saattaisi olla tokkuraisuutta aamulla. No pitää kokeilla kun ei ole seuraavana päivänä töitä.

No väliäkö millään enää kun niin pahaksi on mennyt, ja joka kuukausi vain pahenee entisestään. Kohta ei taida olla enää kivuttomia päiviä ollenkaan. Jos nyt edes henki kulkee. Unentarve ja väsymyskin on selkeästi lisääntynyt.

Curing Endometriosis Through Natural Methods

Ei kommentteja: