13. toukokuuta 2013

Jääkiekon MM-kisoissa Helsingissä

Suomi-Ranska 6.5.2013

En ollut koskaan ollut paikan päällä MM-kisoissa. Olin jo vuosia halunnut viedä äidin kisoihin, mutta luulin että siihen tarvitsee lottovoiton. Liput Suomen halvimpaan otteluun ostin jo viime vuoden puolella. Ne tulivat postitse vasta maaliskuussa, SAKSASTA. Mitä jos osoite olisi ollut väärin tai posti olisi jaettu väärään osoitteeseen? En tajua miksei niitä lippuja saanut mukaansa heti ostaessaan.

Junan korvanut bussi lähti Kuopiosta Pieksämäelle aikautaulun mukaan maanantaina 6.5. klo 10.45., mutta ensimmäinen bussi jossa oltiin lähtikin jo 10.38. Perilläkin oltiin rutkasti etuajassa kun ei edes pysähdytty Suonenjoelle. Juna oli perillä Helsingissä ennen neljää.

Hotelliksi oli valikoitunut Sokos Hotel Vaakuna keskeisen sijaintinsa vuoksi. Huone oli hyvä; isohko ja isot ikkunat. Syötiin ravintola Loisteessa, jonka broilerisalaatti ei kyllä ollut mitenkään erikoinen. Esimerkiksi Introssa on palajon parempaa.

Mentiin taksilla Hartwall Areenalle. Taksiasema oli hornan kuusessa asti eli olisi ollut ihan sama mennä julkisilla. Lähdettiin vielä kävelemään väärään suuntaan kun mitään opasteita areenan suuntaan ei ollut. Mitäs me maalaisjuntit... Olin kuvitellut että paikat ovat vierasjoukkueen vaihtoaution kohdalla, mutta olimmekin juuri päinvastaisella puolella katsomoa. Eli olen täysi idiootti. Ai niin, Suomi voitti ottelun 3-1.






Aika luuseria on kyllä se että Hartwall Areenan Hesburger ei ole ottelun jälkeen auki. Piti olla sitten syömättä. Taksijono oli aika pitkä, pahempi kuin Kuopiossa pikkujouluaikaan.

Hotellin aamiaisella ei ollut munavoita mutta muuten se oli kai ihan kelvollinen. Junan Kuopiosta Helsinkiin olisi pitänyt lähteä tiistaina klo 11.12., mutta veturi piti vaihtaa ja lähtö myöhästyi noin 15 minuuttia. Onneksi perillä Kuopiossa ei lopulta oltu kovin montaa minuuttia myöhässä että ehti hyvin bussiin.

Eniten jännitti etukäteen miten selkä kestää reissun joka on pelkkää pakollista istumista. Pelotti että selkä menee taas invalidi-kuntoon. En uskaltanut ennen matkaa juurikaan istua (tietokoneella) ettei selkä menisi paskaksi jo etukäteen. Mutta selkähän kestikin ihan hyvin, ei tullut mitään ongelmia.

So much for the dream. :( Valtteri Filppula passitti Selänteen ja Koivun kesälomalle Oli tarkoitus katsoa jonain yönä Anaheimin ottelua nettistreamina, mutta enpä jaksanut. En kai sitten ole true fan.


Ei kommentteja: