12. huhtikuuta 2012

Kirja: Oikeaa ravintoa minulle

Marja Ruuti: Oikeaa ravintoa minulle

Tämä ei ole karppauskirja. Siksi tuntuukin oudolta lukea niin järkevää ja ajan tasalla olevaa tekstiä. Ja vielä suomalaisen ravitsemusterapeutin kirjoittamana. Ihmeellistä.

Kirjassa käsitellään paljon eri sairauksien ja ravinnon yhteyttä:

Sokeri ja huonot hiilihydraatit tuhoavat kansanterveyden. Luonnolliset rasvat ovat terveellisiä. Klooripitoinen sukraloosi on ympäristömyrkky. Huono ravinto on osatekijä masennuksessa - "sokeri ja valkoiset viljat sekoittavat mielen". Diabetes on sokeritauti, ei rasvatauti. Sokeri aiheuttaa vaihdevuosioireita ja rasvoittaa verisuonet. Sokeri heikentää kaikkien elimistöä ja vastustuskykyä.

Teollinen ruoka sairastuttaa. Antibiootit voivat aiheuttaa suolistosairauksia ja jopa syöpiä. Vaikka olisit hoikka ja terve ei ravinteettoman paskaruuan syöminen ole silti terveellistä.

Ihmiskunnalla on paljon pidempi kokemus vähähiilihydraattisesta kuin nykyisestä ruokavaliosta, joka lihottaa ja sairastuttaa. Vähärasvaiset dieetit pitää unohtaa, karppaus on aina parempi vaihtoehto. Monet sairaudet voivat johtua vääränlaisesta ravinnosta. Viljaton ruoka voi tervehdyttää esimerkiksi reumaatikon tai suolistosairaan. Sairauksia "hoidetaan" lääkkeillä jotka vain peittävät oireen.

Sokeri ei ole ihmisen luonnollista ravintoa, ja sen käyttömäärät ovat ylittäneet ihmiselimistön sietokyvyn.

Upea kirja.

Kanteen olisin valinnut jotain muuta kuin sipulin. Ja kirjan nimikin voisi olla parempi.

Ei kommentteja: