5. maaliskuuta 2012

Mielen salattu voima & Kuudes aisti

Jokin aika sitten katselin Teemalla uusittua kolmiosaista dokumenttia Mielen salattu voima. Ensimmäisen osan aiheena oli henkisten asioiden iso vaikutus ihmisen fyysiseen terveyteen. Kaksi viimeistä osaa olivatkin sitten omistettu lähinnä kuoleman mysteerille sekä ns. rajatilakokemuksille.

Toisessa osassa kerrottiin lapsista jotka muistavat asioita edellisestä elämästään. Yksi näistä oli poika joka oli edellisessä elämässään ollut käsikirjoittaja. Vasta lopussa paljastettiin se minkä jo tiesin: Kyseessä oli Tuulen viemän käsikirjoittaja Sidney Howard. Ne jotka kokevat kuolleensa ennenaikaisesti syntyvät todennäköisemmin uudelleen.

Onko olemassa elämää kuoleman jälkeen? Mitä tietoisuus on? Aivot ja tietoisuus eivät ole sama asia. Tietoisuus voi säilyä fyysisen ruumiin ulkopuolellakin, mistä on todisteena ruumiistairtautumiskokemukset.

Skeptikkojen mielestä tämä kaikki on tietysti pelkkää hömppää ja hölynpölyä, mutta Mielen salattu voima on harvinaisen vaikuttava kokemus. Moni on tuon dokumentin katsottuaan todennut että se sai kuolemanpelon katoamaan.

Kirja: Kuudes aisti

Joku suositteli dokkarin aihepiiriä käsittelevää kirjaa Kuudes aisti, ja varasinkin sen heti kirjastosta. Kirjoittaja on neuropsykiatri Diane Hennacy Powell.

Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus ovat kaikki olemassa yhtä aikaa, kuin elokuva joka on jo kuvattu mutta jota katsotaan hetki hetkeltä.

Olen ollut jo ties kuinka pitkään tuota mieltä. Että elämäni on jo eletty. Että kaikki päätökset jotka näennäisesti elämässäni teen on tehty jo ajat sitten puolestani. Mikä muu voisi selittää déjà vu-kokemukset?

Tulevaisuuden muistaminen

... Muistikuva yleensä unohdetaan, kunnes se todella tapahtuu tulevaisuudessa ja jokin palauttaa muistikuvan. Sen jälkeen henkilö tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, koska kyseessä on toisto, kuin tutun elokuvan uudelleen katsominen.
...
Jos tulevaisuuden muistaminen on todellinen ilmiö, se tarkoittaa että tulevaisuus on jo olemassa. Jos tulevaisuus on jo olemassa, voimmeko muuttaa sitä?


Ei kommentteja: