16. maaliskuuta 2012

Köyhän kuukausitulot

Nettokuukausituloni ovat tällä hetkellä näköjään noin 870 euroa eli älyttömän paljon. En olekaan aiemmin laskeskellut. Summassa ei ole mukana blogieni mainostuloja. Vielä vaikkapa vuosi sitten tuloni olivat noin 300 euroa pienemmät, koska en nostanut työmarkkinatukea niin kuin nyt. Asumistukeni vuositarkistettiin juuri nyt, ja se tietysti tippui muutamalla kympillä. Asumistuki on nyt 131 euroa. Saisi olla enemmän sillä osuuteni vuokrasta on 320 euroa. En ole hakenut toimeentulotukea, kaipa saisin vielä sitäkin.

Ollaan nyt asuttu tässä asunnossa vuosi. Vuoden tuleminen täyteen oli helpotus, sillä irtisanomisaika vuokranantajan puolelta on nyt sen puoli vuotta aikaisemman kolmen kuukauden sijaan. Vuokranantaja saisi myös nyt ensimmäisen kerran korottaa vuokraa, mutta eipä ole ainakaan vielä kuulunut mitään... Ehkä on unohtanut.

Tuntuuhan se aika kiskonnalta joutua maksamaan 600 euroa vuokraa 59 neliön asunnosta, kun kyseessä ei ole pääkaupunkiseutu eikä edes Kuopion keskusta. Mutta nykyään iso osa vuokranantajista pyytää asunnoistaan hirveitä summia. Saa tuntea olonsa onnekkaaksi jos löytää asunnon 10 euron neliövuokralla.

Ei kommentteja: